Ζητάει και τα ρέστα ο Μητσοτάκης για τις υποκλοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ζητάει και τα ρέστα ο Μητσοτάκης για τις υποκλοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις
Κυριάκος Μητσοτάκης Aris Oikonomou / SOOC

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι εκείνος εμπλέκει και το στράτευμα “στα σενάρια του περί δήθεν υποκλοπών” και δήλωσε ότι η κυβέρνηση δε θα δεχθεί παιχνίδια με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για την επίσκεψη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις περί παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, εξαπέλυσε κατά την ομιλία του στην Τρίπολη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι εκείνος “εμπλέκει και το στράτευμα στα σενάρια του περί δήθεν υποκλοπώνκαι σχολίασε: “Λέει σεβασμό προς τις Ένοπλες Δυνάμεις αυτός που αντιτάχθηκε σε όλες τις εθνικές αμυντικές συμφωνίες, αυτός που είπε όχι στις αμυντικές δαπάνες όχι στα μαχητικά, όχι στις φρεγάτες. Έλεος. Έλεος με την υποκρισία”.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας ότι: “Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα της. Στο μεταξύ όμως δεν μπορούν όλα να γίνονται εργαλεία στο όνομα κάθε πρόσκαιρου κομματικού συμφέροντος. Επιτέλους, ας καταλάβουν κάποιοι ότι το κομματικό καθήκον σταμάτα εκεί που ξεκινά το εθνικό καθήκον”.

Δήλωσε επίσης ότι: Αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά τον πατριωτισμό της. Δεν θα δεχθεί παιχνίδια με τις Ένοπλες Δυνάμεις από αυτούς που δυστυχώς – λυπάμαι που το λέω – είναι η θλιβερή εξαίρεση στα εθνικά μέτωπα”.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε μάλιστα ότι ο Ερντογάν θα προτιμούσε το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, “αλλά έχει εμένα απέναντι του”. Και πρόσθεσε ότι: “Έχει απέναντι του μία χώρα που εφαρμόζει στην πράξη και όχι στα λόγια τα κυριαρχικά της δικαιώματα, όπως αποδεικνύουν οι έρευνες υδρογονανθράκων που ξεκίνησαν ήδη νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου”.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο γενικότερα για “χάσμα που μας χωρίζει με το ΣΥΡΙΖΑ και στην εθνική στρατηγική και στην οικονομία” και υποστήριξε ότι το δίλημμα των εκλογών του 2023 θα είναι “δεύτερη φορά συμφορά ή δεύτερη εντολή στην προκοπή”.

Επανέλαβε επίσης: “Σε λίγο καιρό δεν θα συναντηθούμε μόνο με μία από τις πιο κρίσιμες αναμετρήσεις της αντιπολίτευσης. Θα συναντηθούμε και με τον ύπουλο ύφαλο της απλής αναλογικής, που ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε πίσω του, ποντάροντας ότι θα ναυαγήσει πάνω του το εθνικό μας σκάφος για να βυθιστούμε πάλι στην ακυβερνησία και τις περιπέτειες. Για αυτό και δεν πρέπει να μιλάμε για διπλές εκλογές. Αλλά μόνο για εθνικές εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρές ψήφους, για δήθεν μηνύματα. Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη δύσκολη μέρα”.

Ο κ. Μητσοτακης υποστήριξε άλλωστε ότι: “Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία δεν έχουμε την πολυτέλεια ούτε κάποιων άγνωστων πολύχρωμων πειραμάτων, ούτε ενός πολιτικού κομφούζιο διαρκούς αστάθειας. Και σίγουρα δεν πρέπει οι αυριανές αποφάσεις και δράσεις μιας κυβέρνησης να ατονούν και να χάνονται στους διαδρόμους κομματικών παζαριών.

Αντίθετα, οι διεθνείς συνθήκες, αλλά και οι εθνικές ανάγκες απαιτούν και καθαρές λύσεις και καθαρούς ορίζοντες. Όποιος το αρνείται σπέρνει τη σύγχυση, σε στιγμές που αυτό δεν επιτρέπεται. Υψώνουμε λοιπόν τη σημαία που έχει το δικό μας κόμμα, αλλά το ρεύμα το οποίο εκφράζουμε δεν έχει μόνο ένα χρώμα, το γαλάζιο. Εκφράζουμε κάθε πολίτη που πιστεύει στον υπεύθυνο πατριωτισμό και στο δημιουργικό εκσυγχρονισμό”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα