Ζήτημα κλήσης Στουρνάρα για τη Siemens ανέκυψε και πάλι στη Βουλή

Ζήτημα κλήσης Στουρνάρα για τη Siemens ανέκυψε και πάλι στη Βουλή
ΑΘΗΝΑ-Η ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ// Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Βενιζέλος: Να κληθεί και η Ζωή ! Τασία Χριστοδουλοπούλου: Να μας πει τι ; Φραστική αντιπαράθεση Βούλτεψη - Καββαδία για τα Μέσα Ενημέρωσης

Στο τραπέζι επανήλθε το ζήτημα της κλήσης του  Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens.

Την εκκρεμούσα ακρόαση του Διοικητή της ΤτΕ που ζητούσε επιμόνως η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανέφερε σε συζήτηση η Πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία υπενθύμισε ότι ο κ. Στουρνάρας είχε απαντήσει τον Αύγουστο στην κυρία Κωνσταντοπούλου ότι προτίθετο να έλθει να ενημερώσει την επιτροπή αμέσως μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διατύπωσαν, όμως, επιφυλάξεις για το ζήτημα ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι αν είναι να έλθει ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να κληθεί και η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Αν έρθει ο κ Στουρνάρας να φωνάξουμε και την κυρία Κωνσταντοπούλου» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να του αποκριθεί η κυρία Χριστοδουλοπούλου: «για να μας πει τι»; Η κυρία Χριστοδουλοπούλου υπογράμμισε επίσης ότι αν η επιτροπή θεωρεί ότι παραμένει επίδικο ζήτημα ο εξωδικαστικός συμβιβασμός θα πρέπει να κληθεί ο κ. Στουρνάρας. Τελικά πάντως το ζήτημα δεν τέθηκε σε ψηφοφορία και η απόφαση παραπέμφθηκε για  άλλη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας πιθανότατα την επόμενη Τρίτη.

Έντονη φραστική αντιπαράθεση προκλήθηκε εντωμεταξύ μεταξύ της βουλευτή της ΝΔ, Σοφίας Βούλτεψη και της Αννέτας Καββαδία του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής (Σ.Ε.Ε.Π.) που συγκροτείται με το νόμο για τα ΜΜΕ και το οποίο θα είναι αρμόδιο για το στρατηγικό σχεδιασμό της εθνικής επικοινωνιακής πολιτικής καθώς και για τη διαχείριση σε κεντρικό επίπεδο επικοινωνιακών κρίσεων. Η κυρία Βούλτεψη κατήγγειλε ότι το εν λόγω όργανο αποτελεί «κέντρο προπαγάνδας» και ζήτησε να κληθεί για αυτό το θέμα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. Στην κυρία Βούλτεψη απάντησε η Αννέτα Καββαδία η οποία χαρακτήρισε «ειρωνικό να μιλά για προπαγάνδα η εκπρόσωπος του κόμματος που είναι υπεύθυνο για το μαύρο στη δημόσια τηλεόραση». Ανταπαντώνας η κυρία Βούλτεψη έκανε λόγο για «φασισμό» με αποτέλεσμα να παρέμβει η κυρία Χριστοδουλοπούλου και να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα