5 προτάσεις για εκπαιδευτικά βιβλία και βιβλία δραστηριότητων για το καλοκαίρι

Διαβάζεται σε 6'
5 προτάσεις για εκπαιδευτικά βιβλία και βιβλία δραστηριότητων για το καλοκαίρι

Οι διακοπές έφτασαν κι αν είσαι γονιός δεν έχεις κανένα λόγο να αγχωθείς, αφού με τις κατάλληλες επιλογές, το παιδί σου θα περάσει πανέμορφα φέτος το καλοκαίρι!

Kαλοκαιράκι, χαλάρωση, άδεια, παραλία… Αυτά είναι όσα μάλλον σου έρχονται στο μυαλό αν σκεφτείς την όμορφη εποχή που περίμενες πώς και πώς τόσους μήνες. Έκλεισες επιτέλους μετά από κόπο την πολυπόθητη άδεια, τακτοποίησες όσες περισσότερες υποχρεώσεις γινόταν και είσαι έτοιμος για τις εξορμήσεις των ονείρων σου. Μήπως όμως ξέχασες κάτι; Την απασχόληση των παιδιών φυσικά! Μην αμελείς να μεριμνήσεις και για αυτά και θυμήσου πως αν εκείνα έχουν όμορφες στιγμές… θα έχεις κι εσύ. 

Εκτός λοιπόν από το μέρος που θα πάτε σαν οικογένεια, την παρέα που θα έχουν, τα παιχνίδια και τα κουβαδάκια της παραλίας, είναι σημαντικό να εξοπλιστείτε και με άλλα δημιουργικά πράγματα, όπως βιβλία και τσάντες γεμάτες με αντίστοιχα «μαγικά» εργαλεία. Φυσικά και δεν πρέπει να έχεις άγχος για το τι θα επιλέξεις. Ανάλογα με την ηλικία και τα γούστα του παιδιού σου μπορείς πραγματικά να βρεις ό,τι έχεις φανταστεί. Κι εμείς είμαστε εδώ για σένα, για να σου προτείνουμε με άλλα λόγια 5 ξεχωριστά βιβλία που τα παιδιά σου δεν θα αφήνουν από τα χέρια φέτος το καλοκαίρι.

Κάνε παραμύθι τις φετινές διακοπές

Πρώτο βήμα για να ξεκαθαρίσεις τι βιβλία θες να πάρεις φέτος στις βαλίτσες για τα παιδιά σου είναι να εξακριβώσεις τι είναι αυτό που τους αρέσει. Αγαπούν να διαβάζουν ιστορίες; Ή να μελετούν κάποια ξένη γλώσσα; Έχουν αδυναμία στη μυθοπλασία ή στα ιστορικά γεγονότα; Αν έχεις την απάντηση, είσαι σε καλό δρόμο. Για παράδειγμα, μια πολύ καλή πρόταση για παιδάκια μικρότερης ηλικίας είναι ένα εύκολο παραμύθι με πολλές εικόνες που παράλληλα θα τους δώσει και κάποια μηνύματα για τη ζωή σιγά σιγά. Το παιδικό βιβλίο που ο Τίμος πηγαίνει στο γιατρό με την αδερφή του, περιλαμβάνει διασκεδαστικές δραστηριότητες και μια ιστορία, που βοηθάει τα παιδιά να εξοικειωθούν με την επίσκεψη στον γιατρό. Δεν υπάρχει περίπτωση μικρός αναγνώστης να μην λατρέψει αυτό το παιδικό βιβλίο, καθώς θα του κρατήσει συντροφιά και δεν θα το αποχωρίζεται! 

Γύρω μας υπάρχουν και τα παιδιά εκείνα που λατρεύουν τη μουσική. Αυτά που με κάθε ευκαιρία θα τρέξουν να ακούσουν το αγαπημένο τους τραγούδι, να μάθουν την ιστορία των καλλιτεχνών και να γνωρίσουν όσα περισσότερα σχετίζονται με αυτόν. Ανήκει το παιδί σου σε αυτή την κατηγορία; Τότε βοήθησε το να κάνει δικό του ένα βιβλίο με σειρά ιστοριών σπουδαίων καλλιτεχνών που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι τους στην μουσική σκηνή. Έτσι, το παιδί σου θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τη ζωή και τα κατορθώματα των σημαντικότερων ανθρώπων της μουσικής. Άνθρωποι λαμπροί και μοναδικοί από τους οποίους έχουμε πολλά να μάθουμε και με τους οποίους μπορούμε να ταυτιστούμε. Άνθρωποι όπως ο Ντέιβιντ Μπόουι, που μετέτρεψαν ένα μικρό όνειρο σε μια μεγάλη ιστορία.

Η βοήθεια για το σχολείο ποτέ δεν ήταν κακή ιδέα

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και τα παιδιά εκείνα που το καλοκαίρι τους λείπει το σχολείο! Καθόλου εντύπωση μην σου κάνει αυτό, είμαστε σίγουροι πως γνωρίζεις μερικά. Για όλους εκείνους τους μικρούς ή μεγάλους μαθητές που αρέσει κατά τους μήνες των διακοπών να μελετούν χαλαρά και να μη χάνουν τίποτα από την επαφή με τις γνώσεις, μπορείς να δωρίσεις κάποια σχολικά βιβλία, αυτά δηλαδή που θα τους εξελίξουν ακόμα και όσο λείπουν από το σχολείο. Μια καλή πρόταση είναι ένα βιβλίο αγγλικών, που υπόσχεται να συνεχίσει την εξάσκηση, ώστε με τη νέα σχολική χρονιά να μην υπάρχει κανένα μα κανένα κενό. Το Mastering Grammar ας πούμε θα βοηθήσει το παιδί σου να κατανοήσει την αγγλική γραμματική και να προετοιμαστεί στο 100% για τις εξετάσεις Β1 ή γενικά να φρεσκάρει τις γνώσεις που έμαθε πριν κάποιους μήνες. 

Η λίστα με τα μαγικά δώρα του καλοκαιριού δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίζει με μοναδικά εκπαιδευτικά βιβλία που το παιδί πρέπει να έχει για παρέα του φέτος στις διακοπές. Αν άλλωστε μάθει να είναι εξοικειωμένο γενικά με ό,τι σχετίζεται με το σχολείο, τον Σεπτέμβριο δεν θα το αντιμετωπίζει και αρνητικά… Ας πούμε, ένα λεξικό που θα παρέχει στους μικρούς μας φίλους βασικές γνώσεις για το λεξιλόγιο θα ήταν μια πολύ καλή πρόταση. Το «Πρώτο μου Λεξικό» της Α’, Β’ & Γ’ Δημοτικού είναι ένα εύχρηστο και σύγχρονο λεξικό που έχει ως στόχο, να βοηθήσει τα παιδιά να εξοικειωθούν με τις λειτουργίες του αλφάβητου και τη χρήση λεξικού, αλλά και να κατακτήσουν βασικές δεξιότητες του λεξιλογίου!

Τελευταία για σήμερα πρόταση δημιουργικού βιβλίου για το παιδί σου και εσύ θα κάνεις την επιλογή! Τι λες να το βοηθήσεις να γνωρίσει τα ταλέντα του; Να αναζητήσει νέους τρόπους έκφρασης που θα του ανοίξουν πιθανότατα δρόμους και πόρτες για ασχολίες; Αν ψάχνεις δώρο για ένα μικρό παιδάκι, τα Εικαστικά Α&Β δημοτικού είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες επιλογές, αφού ο μαθητής μπορεί να καλλιεργήσει το καλλιτεχνικό του ταλέντο και να δημιουργήσει μοναδικά έργα. Δώσε του την ευκαιρία να ερευνήσει και να πειραματιστεί με διάφορα υλικά δημιουργώντας εικαστικά έργα. Να εκφράσει ιδέες, εμπειρίες και συναισθήματα μέσα από τα έργα του. Να αποκτήσει γνώσεις και πληροφορίες για τις εικαστικές τέχνες και να ανακαλύψει ότι η τέχνη είναι σπουδαίος τρόπος έκφρασης! Ακόμα το σκέφτεσαι;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα