672.000€  για αρχιτεκτονική, εικαστικά, φωτογραφία, σχέδιο

672.000€  για αρχιτεκτονική, εικαστικά, φωτογραφία, σχέδιο
Έργο του Γιώργου Λάππα από την έκθεση στο ΕΜΣΤ

Το ΥΠΠΟΑ ανακοίνωσε τον κατάλογο με τις δράσεις φορέων απ' όλη την χώρα, οι οποίες θα επιχορηγηθούν ή θα τεθούν υπό την αιγίδα του.

Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 672.000€ για δράσεις που αφορούν τις εικαστικές τέχνες, την αρχιτεκτονική, την φωτογραφία και το σχέδιο ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι επιχορηγήσεις προορίζονται για τις δράσεις που επελέγησαν μεταξύ όσων είχαν κατατεθεί στην σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΥΠΠΟΑ στις 7 Ιανουαρίου.

Στόχος της πρόσκλησης, η οποία υλοποιήθηκε μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων, ήταν η προσφορά επιχορήγησης ή/και αιγίδας σε φορείς ανά την χώρα με σκοπό την ανάπτυξη και προώθηση του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού υψηλής ποιότητας.

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή, η οποία εξέτασε λεπτομερώς τις συνολικά 107 προτάσεις που υποβλήθηκαν για επιχορήγηση ή/και αιγίδα, αποτελείτο από τους Ανδρέα Γιακουμακάτο, καθηγητή Αρχιτεκτονικής στο τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της ΑΣΚΤ, Ηρακλή Παπαϊωάννου, επιμελητή-προϊστάμενο συλλογών του MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Αφροδίτη Λίτη, γλύπτρια-καθηγήτρια της ΑΣΚΤ, Άννα Μυκονιάτη, επιμελήτρια-επιστημονική συνεργάτιδα του ΕΜΣΤ, και Αντώνη Σκλεπάρη, προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εικαστικών, Αρχιτεκτονικής, Φωτογραφίας και Μουσείων Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ.

Οι 56 προτάσεις, που αξιολογήθηκαν θετικά για επιχορήγηση ή/και αιγίδα, πληρούν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό τα κριτήρια επιλογής που είχαν τεθεί από το υπουργείο -ανάμεσά τους, η ανάπτυξη κοινού, η στήριξη νέων καλλιτεχνών,. το άνοιγμα προς παιδιά και εφήβους, η καταπολέμηση κοινωνικών στερεοτύπων και διακρίσεων μέσω της εκάστοτε τέχνης, και η προαγωγή της σύγχρονης ελληνικής τέχνης σε διεθνές επίπεδο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα