Αυτές είναι οι συναυλίες και οι παραστάσεις που αναβάλλονται λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους

Αυτές είναι οι συναυλίες και οι παραστάσεις που αναβάλλονται λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους
Συναυλίες Pixabay

Διοργανωτές και καλλιτέχνες συμμετέχουν στο εθνικό πένθος που κηρύχθηκε μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο

Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες αναβάλλονται σε όλη την χώρα, λόγω της κήρυξης τριήμερους εθνικού πένθους μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

Πιο συγκεκριμένα:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, λόγω κήρυξης τριήμερου εθνικού πένθους, η συναυλία με τίτλο «Ο Κωστής Μαραβέγιας στον Κήπο του Μεγάρου» που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 16 Ιουνίου, αναβάλλεται για τη Δευτέρα 19 Ιουνίου (ώρα έναρξης: 21.00). Η συναυλία του Σαββάτου 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά (ώρα έναρξης: 21.00).

Σε ό,τι αφορά την αποψινή παράσταση (15/6) Jungle Book reimagined του Akram Khan, θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ενώ κατά την έναρξή της θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

13ο Athens Open Air Film Festival

Το 13ο Athens Open Air Film Festival και το Εl Sistema Greece, με βαθιά συμπάθεια και αίσθημα αλληλεγγύης, ανακοινώνουν την ΑΝΑΒΟΛΗ της σημερινής εκδήλωσης στο προαύλιο του Ζαππείου λόγω συμμετοχής στο τριήμερο εθνικό πένθος για το ναυάγιο στην Πύλο.

Η El Sistema Greece Youth Orchestra, με μέλη παιδιά και νέους ηλικίας 9 έως 17 ετών, αναφέρει ότι «επέλεξε να σιωπήσει ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στους ανθρώπους που χάθηκαν. Τα μουσικά μας όργανα θα παραμείνουν στη θήκη τους».

Η προγραμματισμένη ειδική προβολή, αφιερωμένη στα 100 ΧΡΟΝΙΑ DISNEY της ταινίας Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ, των Ρότζερ Αλερς και Ρομπ Μίνκοφ καθώς και η ζωντανή μουσική συναυλία από την El Sistema Greece Youth Orchestra θα μετακινηθούν τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου, ίδια τοποθεσία και ώρα.

ΚΘΒΕ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στο Εθνικό Πένθος για τα θύματα του τραγικού ναυαγίου ακυρώνοντας τις δραστηριότητές του, αποτίοντας, ωστόσο, φόρο τιμής στις άδικα χαμένες ψυχές συνανθρώπων μας με δύο δράσεις του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους, που ολοκληρώνεται σήμερα:

Η δράση Undone so many – Στα όρια του ορατού του Ant Hampton, μας μεταφέρει στη Μεσόγειο και την εμπειρία του πρόσφυγα/μετανάστη από τους ξεριζωμένους από την Ευρώπη Εβραίους, στην Σμύρνη του 1922, έως τις μέρες μας και τη σύγχρονη απόπειρα των προσφύγων να εισέλθουν στην Ευρώπη αναζητώντας μια νέα ζωή.
Στις 21.00, στο φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Η δράση One Three Some, Απόπειρα Δημιουργίας Μιας Δημοκρατικής Συνέλευσης της Δανάης Θεοδωρίδου, επιχειρεί να δημιουργήσει μια συνέλευση πολιτών που συνομιλούν για τα σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά θέματα που απασχολούν την πόλη, την χώρα, την Ευρώπη, την υφήλιο.
Στις 19.00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή κατά την έναρξη των δράσεων.

Περιφέρεια Αττικής

Αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους που κήρυξε o Πρωθυπουργός Ι. Σαρμάς, εξαιτίας του τραγικού ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου

Μετά την απόφαση Πρωθυπουργού Ι. Σαρμά για την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους, λόγω του τραγικού ναυαγίου που συνέβη σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου, η Περιφέρεια Αττικής αναβάλλει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της μέχρι και τη λήξη του εθνικού πένθους.

Τσίου η παράσταση

Αναβάλλεται η σημερινή πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης παράστασης “Τσίου η παράσταση” λόγω του τραγικού ναυαγίου στην Πύλο.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με ανάρτηση της στο Facebook, έκανε γνωστό ;ότι αναβάλλεται η συναυλία της, σημειώνοντας ότι η ίδια και οι συνεργάτες της συμμετέχουν στο τριήμερο εθνικό πένθος που κηρύχθηκε στη χώρα.

Φοίβος Δεληβοριάς

Αντίστοιχα, αναβάλλεται και η συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά και μετατίθεται στις 22 Ιουνίου, όπως ενημέρωσε ο ίδιος με ανάρτησή του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα