Bernard Hill: Πέθανε ο ηθοποιός – Είχε παίξει στον Τιτανικό και τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Διαβάζεται σε 2'
Bernard Hill: Πέθανε ο ηθοποιός – Είχε παίξει στον Τιτανικό και τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο “Καπετάνιος” του Τιτανικού και ο βασιλιάς “Théoden” του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο ηθοποιός Bernard Hill, γνωστός για τους ρόλους του στον Τιτανικό και τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Ο Βρετανός ηθοποιός είχε παίξει τον καπετάνιο Έντουαρντ Σμιθ στην ταινία που κέρδισε Όσκαρ το 1997.

Ένας άλλος σημαντικός ρόλος του ήταν αυτός του βασιλιά “Théoden” στην τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του ήταν ως Yosser Hughes στη δραματική σειρά του 1982, Boys from the Blackstuff.

Πιο πρόσφατη επιτυχία του ήταν και το Wolf Hall, του BBC 2.

Ο ηθοποιός επρόκειτο να επιστρέψει στις τηλεοπτικές οθόνες στη δεύτερη σειρά του The Responder, ένα δράμα του BBC με πρωταγωνιστή τον Μάρτιν Φρίμαν, ενώ ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στο Comic-Con του Λίβερπουλ αυτή την εβδομάδα, με την εκδήλωση να προβαίνει σε ανακοίνωση στο Twitter.

«Είμαστε συντετριμμένοι στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Bernard Hill. Μεγάλη απώλεια. Σκεφτόμαστε την οικογένειά του σε αυτές τις πολύ θλιβερές στιγμές και τους ευχόμαστε πολλή δύναμη» ανέφερε η ανάρτηση.

Η ατάκα «gizza job»

Γεννημένος στο Μπλάκλεϊ του Μάντσεστερ στις 17 Δεκεμβρίου 1944, ο Hill μεγάλωσε σε καθολική οικογένεια ανθρακωρύχων και σπούδασε στη σημερινή Σχολή Θεάτρου του Μάντσεστερ.

Μετά από μικρούς ρόλους στο I, Claudius και στο Hard Labour του BBC, ο σημαντικός ρόλος του Hill ήρθε το 1979, υποδυόμενος έναν άνδρα της εργατικής τάξης του Scouse που ωθήθηκε στα άκρα από τη βαρβαρότητα του βρετανικού κράτους πρόνοιας στο The Black Stuff. Τρία χρόνια αργότερα επανέλαβε το ρόλο του στη συνέχεια της σειράς Boys From the Black Stuff.

Η ατάκα του χαρακτήρα του, «gizza job», έγινε ευρέως γνωστή στο βρετανικό τηλεοπτικό κοινό.

Ακολούθησαν ρόλοι στον κινηματογράφο, μεταξύ των οποίων οι ταινίες Gandhi, Mountains of the Moon, Skallagrigg και Madagascar Skin (1995).

Τη δεκαετία του 1990, η παρουσία του Hill στο Χόλιγουντ συνέχισε να αυξάνεται, με σημαντικούς ρόλους σε ταινίες όπως το The Ghost and the Darkness, στο πλευρό των Val Vilmer και Michael Douglas.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα