Μπομπ Νιούχαρτ: Πέθανε το “είδωλο” της αμερικανικής κωμωδίας

Διαβάζεται σε 3'
Μπομπ Νιούχαρτ
Μπομπ Νιούχαρτ Photo by Richard Shotwell/Invision/AP, File

Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από τη ζωή ο Αμερικανός κωμικός ηθοποιός Μπομπ Νιούχαρτ.

Ο Μπομπ Νιούχαρτ (Bob Newhart), ο ευγενικός και συνάμα αιχμηρά σατιρικός κωμικός, του οποίου οι τηλεοπτικές σειρές “The Bob Newhart Show” και “Newhart” έγιναν τεράστιες επιτυχίες τις δεκαετίες του 1970 και του ’80, πέθανε την Πέμπτη στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 94 ετών.

Ο δημοσιογράφος του Νιούχαρτ, Jerry Digney, δήλωσε ότι ο ηθοποιός πέθανε μετά από μια σειρά σύντομων ασθενειών.

Ο Νιούχαρτ ήταν επίσης γνωστός στο νεανικό κοινό ως Papa Elf στην κλασική χριστουγεννιάτικη ταινία του 2003 “Elf”, ενώ μία από τις τελευταίες του δουλειές ήταν η εμφάνισή του σε τρία επεισόδια του “Young Sheldon”.

Κυριάρχησε στην τηλεόραση για το μεγαλύτερο μέρος δύο δεκαετιών, αρχικά με το “The Bob Newhart Show” ως ένας μπερδεμένος ψυχολόγος από το Σικάγο και στη συνέχεια στο “Newhart” ως ένας εξίσου χαμένος πανδοχέας από τη Νέα Αγγλία.

Ήταν υποψήφιος για το βραβείο Emmy ως κωμικός ηθοποιός για τρία συνεχόμενα έτη, από το 1985-87. Και οι δύο σειρές ήταν μεγάλες επιτυχίες για το CBS, και έτρεξαν για συνολικά 16 χρόνια μεταξύ 1972 και 1990.

Comedian Bob Newhart is shown in 1980 photo. (AP Photo)

Παραδόξως, η πρώτη του νίκη στο Emmy δεν ήρθε μέχρι το 2013, για τη guest εμφάνιση στο “The Big Bang Theory”, όπου εμφανίστηκε σε έξι επεισόδια της επιτυχημένης κωμικής σειράς.

Ξεκινώντας το 1960, όταν οι ηχογραφήσεις των κωμικών μονολόγων του έγιναν μπεστ σέλερ, ο Νιούχαρτ εγκαινίασε ένα νέο στυλ κωμωδίας που δεν είχε τις ρίζες του στη ζώνη Borscht ή στο βαριετέ, αλλά βασιζόταν στην παρατήρηση και την ψυχολογία. Το έργο του άνοιξε την πόρτα για μεταγενέστερους, πιο τρελούς κωμικούς όπως ο Στιβ Μάρτιν.

Το χαρακτηριστικό του τραύλισμα και η “αδιατάρακτη αταραξία του”, ήταν αυτά που αμφότερα τον ανέδειξαν ως κωμικό στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Μπομπ Νιούχαρτ
Μπομπ Νιούχαρτ Jae C. Hong/AP Photo

Ο Τζορτζ Ρόμπερτ Νιούχαρτ, όπως ήταν ολόκληρο το όνομά του, γεννήθηκε στο Oak Park, Ill., και μπήκε στον κόσμο της ψυχαγωγίας μέσω μιας περίπλοκης διαδρομής. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Loyola του Σικάγο, με ειδίκευση στο εμπόριο και αποφοίτησε το 1952, οπότε και κατατάχθηκε στον αμερικανικό στρατό. Αφού τελείωσε τη στρατιωτική του θητεία δύο χρόνια αργότερα, μπήκε στη Νομική Σχολή του Loyola, αλλά αποτύγχανε το 1956. Στη συνέχεια εργάστηκε σε διάφορες περιστασιακές δουλειές, ενώ παράλληλα εμφανιζόταν σε μια εταιρεία μετοχών στο Oak Park.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα