11 ταινίες που άλλαξαν τα φώτα στις αληθινές ιστορίες που βασίστηκαν

11 ταινίες που άλλαξαν τα φώτα στις αληθινές ιστορίες που βασίστηκαν

Πολλές είναι οι ταινίες που θεωρούνται πως είναι επηρεασμένες από αληθινές ιστορίες. Και μάλιστα πολλές από αυτές αποτελούν τεράστιες επιτυχίες στην ιστορία του κινηματογράφου. Παρακάτω θα δείτε 11 πασίγνωστες ταινίες των οποίων οι ιστορίες δεν έχουν μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα

The Pursuit of Happyness

Το πιο αυθεντικό πράγμα γύρω από την ταινία, είναι πως πρωταγωνιστεί ο πραγματικός γιος του Will Smith, υποδυόμενος τον γιο του και στην μεγάλη οθόνη. Από αυτό συμπεραίνουμε ότι ο Chris Gardner, που υποδύθηκε ο Will Smith, δεν ήταν στην πραγματικότητα και ο τέλειος πατέρας, όπως συμβαίνει στην ταινία. Ο original Chris, για τέσσερις μήνες, δεν ήξερε που βρισκόταν το παιδί του. Επίσης, ο ίδιος δεν συνελήφθη για παράνομο παρκάρισμα όπως συνέβη στην ταινία, αλλά για οικογενειακή βία, προς την σύζυγό του. Όχι και πολύ χαριτωμένη ιστορία, σωστά;

The Exorcist

 

Ενώ η ιστορία του εξορκισμού ενός αγοριού την δεκαετία του ’40 υπήρξε πηγή έμπνευσης και για το βιβλίο και για την ταινία, δεν υπάρχει η απόδειξη ότι ένα κορίτσι ονόματι Regan MacNeil κυριεύτηκε από έναν δαίμονα με το όνομα Pazuzu. Επίσης, αβέβαιη παραμένει η αποτελεσματικότητα των εξορκισμών.

21

 

Τα γεγονότα σε αυτή την ταινία είναι πολύ ακριβή στο μεγαλύτερο μέρος της, εκτός από το γεγονός πως στην πραγματική ζωή όλοι ήταν Ασιάτες. Δεν υπήρχε κανένας “λευκός” στο MIT του του Blackjack.

Titanic

 

Δεν αμφισβητούμε το γεγονός πως ο Τιτανικός δεν βυθίστηκε το 1912, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπήρξε κανένας Jack και καμία Rose -τουλάχιστον έτσι όπως τους περιγράφει η ταινία.

This Is Spinal Tap

Αυτή η ταινία διακωμώδησε τόσο καλά την μορφή του ντοκυμαντέρ που έκανε τον κόσμο να πιστέψει πως οι Spinal Tap ήταν αληθινή μπάντα. Spoiler alert: Δεν ήταν!

The Amityville Horror

 

Παρά το γεγονός ότι τα βιβλία και οι ταινίες έχουν τίτλο The Amityville Horror: Μία αληθινή ιστορία, υπάρχει μία αντιπαράθεση για το αν η ιστορία είναι αληθινή ή όχι. Ο ιερέας που εμφανίζεται στην ιστορία, για παράδειγμα, ισχυρίζεται πως δεν πήγε στο σπίτι και επικοινώνησε με την οικογένεια Lutz μέσω τηλεφώνου. Επίσης, ο δικηγόρος της οικογένειας Lutz είπε ότι και αυτός και οι κυνηγοί φαντασμάτων επινόησαν το περίγραμμα της νουβέλας πάνω από ένα μπουκάλι του κρασιού.

The Texas Chainsaw Massacre

 

Μολονότι, η ταινία του Tobe Hooper είναι βασισμένη στον serial killer Ed Gein, δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι χρησιμοποίησε αλυσοπρίονο ή ήταν μέλος μίας οικογένειας καννίβαλων.

The Blair Witch Project

Η συγκεκριμένη ταινία έκανε για το είδος των θρίλερ, ότι ακριβώς και το Spinal Tap για το ντοκυμαντέρ. Μία προχωρημένη διαδικτυακή εκστρατεία στο διαδίκτυο  έπεισε τους ανθρώπους για πολύ καιρό πως το τρομακτικό απόσπασμα από το δάσος Maryland υπήρχε στην πραγματικότητα.

Fargo


Τα γεγονότα της ταινίας των αδερφών Κοέν είναι πολύ περίεργα και με σκοτεινό τρόπο κωμικά για να είναι αληθινά.

Saving Private Ryan

 

Κανένας στρατιώτης Ryan δεν υπήρχε για να σωθεί. Επιπλέον, κανένας από τους στρατιώτες δεν πέθανε καθώς επίσης ήταν όλοι τους ανύπαρκτοι στην πραγματικότητα.

(Με πληροφορίες από το viralnova)

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα