15 animators για μια ”αναληθή” αυτοβιογραφία: Στον Γκρέιαμ Τσάπμαν των Monty Python δε θα άξιζε τίποτα λιγότερο

15 animators για μια ”αναληθή” αυτοβιογραφία: Στον Γκρέιαμ Τσάπμαν των Monty Python δε θα άξιζε τίποτα λιγότερο

Οι πρώτες εικόνες από το ''A Liar’s Autobiography: The Untrue Story of Monty Python’s Graham Chapman'' μοιάζουν να βγήκαν από το αλμανάκ των πιο εμπνευσμένων animators. Απολαύστε!

Επιμέλεια: Λήδα Γαλανού

Δημιουργική εξτραβαγκάντσα για τον Monty Python που… έφυγε νωρίς, μια πληθωρική βιογραφία, αληθινό έργο τέχνης!

Οι πρώτες (κινούμενες και μη) εικόνες από το «A Liar’s Autobiography: The Untrue Story of Monty Python’s Graham Chapman» μοιάζουν να βγήκαν από το αλμανάκ των πιο εμπνευσμένων animators που κυκλοφορούν. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν το αντικείμενο είναι ο Γκρέιαμ Τσάπμαν και το φευγάτο σύμπαν των Monty Python.

Ο γιος του Τέρι Τζόουνς, ο Μπιλ Τζόουνς, μαζί με τους Τζεφ Σίμπσον και Μπεν Τίμλετ, σκηνοθέτησαν το «A Liar’s Autobiography: The Untrue Story of Monty Python’s Graham Chapman», μια ταινία σε 3D animation, βασισμένη στις ηχογραφήσεις του Γκρέιαμ Τσάπμαν, ο οποίος διαβάζει την αυτοβιογραφία του – παρότι ο Ερικ Αϊντλ δηλώσει από την αρχή κατηγορηματικά ότι δε θα συμμετάσχει, οι υπόλοιποι Pythons ο Τζον

Κλιζ, ο Τέρι Γκίλιαμ, ο Τέρι Τζόουνς και ο Μάικλ Πέιλιν, συνδράμουν σ’ αυτήν την ταιριαστά ανορθόδοξη παρουσίαση του ιδιαίτερου μυαλού του Τσάπμαν, που πέθανε από καρκίνο το 1989.

Στην ταινία έχουν δουλέψει 15 ξεχωριστοί animators, σε 17 διαφορετικά στιλ «κινουμένων σχεδίων», συνθέτοντας όχι μόνο μια ιστορία ζωής, αλλά κυρίως ένα πολύχρωμο, εξτρεμιστικό σύμπαν δημιουργικού παραλόγου.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο Flix

Δείτε φωτογραφίες και το τρέιλερ του ”A Liar’s Autobiography” στο Flix

Διαβάστε ακόμα:

* All things Monty Python εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα