Αυτές είναι οι τρεις υποψήφιες ταινίες για το βραβείο LUX 2017 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Αυτές είναι οι τρεις υποψήφιες ταινίες για το βραβείο LUX 2017 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
FILE - In this Wednesday, Dec. 17, 2014 file photo, Polish director Pawel Pawlikowski holds the Lux Prize trophy awarded by the European Parliament for his film "Ida" at the European parliament in Strasbourg, eastern France. A Polish movie vying for Golden Globe glory has raised hopes of a revival in the countrys grand cinematic traditions. Ida, a reflective movie about the legacy of the Holocaust in communist Poland, has unexpectedly been showered with international awards since its release in 2013 and is a nominee for best foreign language film in Sunday Jan. 11, 2015 Golden Globes and is widely expected to win a best foreign film nomination when Oscar candidates are announced next week. (AP Photo/Christian Lutz, File) AP

Τρεις ταινίες θα ταξιδέψουν την Ευρώπη διεκδικώντας το 11ατο κινηματογραφικό βραβείο του Ευρωκοινοβουλίου

Kατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου για την ανακοίνωση του προγράμματος του παράλληλου τμήματος του Φεστιβάλ Βενετίας “Giornate degli Autori”, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταχάνι ανακοίνωσε τις τρεις ταινίες που θα κονταροχτυπηθούν για να κερδίσουν το φετινό κινηματογραφικό βραβείο LUX.

Ειδικότερα, οι τρεις υποψήφιες ταινίες είναι το «BPM» του Ρομπέν Καμπιγιό (Γαλλία), το «Sami Blood» της Αμάντα Κέρνελ (Σουηδία, Νορβηγία, Δανία) και το «Western» της Βαλέσκα Γκρίσεμπαχ (Γερμανία, Βουλγαρία, Αυστρία), όλες τους με θεματικές γύρω από τη διαφορετικότητα και την πολυμορφία της Ευρώπης.

«Το βραβείο LUX δεν φέρνει μόνο τον κινηματογράφο πιο κοντά στους πολίτες, αλλά την Ευρώπη στους Ευρωπαίους. Μέσω αυτού του βραβείου, το Ευρωκοινοβούλιο προωθεί και στηρίζει την ευρωπαϊκή κινηματογραφική βιομηχανία, σε μια εποχή που απειλείται από την ολοένα αυξανόμενη παρουσία των πλατφορμών σε απευθείας σύνδεση, οι οποίες υπόκεινται σε ελάχιστες ρυθμίσεις σε σχέση με τον παραδοσιακό κινηματογραφικό τομέα. Η ευρωπαϊκή μας ταυτότητα αποτελείται από διαφορετικές παραδόσεις και πολιτισμούς, αλλά και από κοινές αξίες: Δικαιοσύνη, ελευθερία, ανοχή» ανέφερε κατά την ομιλία του ο κ. Ταχάνι.

Οι τρεις ταινίες θα ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο και θα προβληθούν σε περισσότερες από 50 πόλεις σε 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε. Η νικήτρια ταινία θα ανακοινωθεί στις 15 Νοεμβρίου.

(Φωτό: AP Photo/Christian Lutz)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα