Αμαρτωλή Πόλη: Η Κυρία Θέλει Φόνο

Αμαρτωλή Πόλη: Η Κυρία Θέλει Φόνο

Τη δεύτερη φορά, όλα στην Πόλη της Αμαρτίας είναι υποβλητικά, βίαια και πανέμορφα. Ισως περισσότερο και από την πρώτη. Και το ίδιο ή και περισσότερο άψυχα

Σε μια πόλη που δεν υπάρχει δικαιοσύνη, οι απεγνωσμένοι αναζητούν εκδίκηση και αδίστακτοι δολοφόνοι διασταυρώνονται στο διάσημο κλαμπ Pecos. Ο σκληροτράχηλος Μαρβ βρίσκει τον εαυτό του στη μέση μιας σφαγής και προσπαθεί να θυμηθεί τα γεγονότα που προηγήθηκαν. Ο Τζόνι, ένας υπερόπτης τζογαδόρος θα έρθει αντιμέτωπος με τον πιο αιμοσταγή κακό της Αμαρτωλής Πόλης, το γερουσιαστή Ρόαρκ. Ο Ντουάιτ ΜακΚάρθι δεν θα φοβηθεί αλλά θα ξεγελαστεί στην τελική του αναμέτρηση με τη γυναίκα των ονείρων του, αλλά και χειρότερο εφιάλτη του, την Έιβα Λορντ. Στον απόηχο της αυτοκτονίας του Τζον Χάρτιγκαν η ορκισμένη για εκδίκηση Νάνσι Κάλαχαν δεν έχει πει ακόμη την τελευταία της λέξη.

Ακόμη και οι λιγότερο φανατικοί θαυμαστές του πρώτου «Sin City» δεν μπορούν να αμφισβητήσουν τη σημασία του για το σύγχρονο σινεμά – ακόμη και εκτός διασκευών κόμικ ή graphic novels – σαν ένα επίτευγμα τέτοιας εικαστικής ομορφιάς, ικανής να του συγχωρέσει σχεδόν τα πάντα: το στεγνό του σενάριο, την υπερβολικά ελεγειακή του ατμόσφαιρα, το διαρκές voice-over, τη λαγνεία του για την εικόνα εις βάρος κάθε δραματουργίας.

Αποφασισμένος να μεταφέρει τις ιστορίες του Φρανκ Μίλερ σχεδόν σαν να τις βλέπεις να ζωντανεύουν μέσα από το χαρτί, ο Ροντρίγκεζ όχι μόνο το πέτυχε στον υπέρτατο βαθμό, αλλά άνοιξε και ένα δρόμο χωρίς επιστροφή για το τι είναι δυνατό και αδύνατον πλέον στο σινεμά, αφήνοντας το «Sin City» να διατρέχει τα χρόνια μετά την έξοδό του ως ένα ζωντανό μνημείο εκείνης της σπουδαίας στιγμής όπου το σινεμά και τα κόμικ βρέθηκαν για πρώτη φορά τόσο κοντά.

Μια δεκαετία μετά, το δεύτερο μέρος του «Sin City» έρχεται το ίδιο ή και περισσότερο όμορφο, ένας θρίαμβος φωτογραφίας και τεχνικής επεξεργασίας που θα μπορούσες να χαζεύεις για ώρες, μια είσοδος σε ένα κόσμο που φωτίζεται από ασπρόμαυρα highlights και κατακόκκινα κραγιόν και αναπνέει μέσα από αρσενικά που αγνοούν την εξουσία (και πληρώνουν γι’ αυτό) και θηλυκά που θα κάνουν τα πάντα για να εκδικηθούν το θάνατο αυτού που αγάπησαν πιο πολύ σε αυτή τη ζωή (και δεν θα πληρώσουν πάντα γι’ αυτό)….

Διαβάστε την συνέχεια του κειμένου στο flix.gr

Δείτε και διαβάστε ακόμη:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα