“American Horror Story: Freak Show”: είστε έτοιμοι για τον πιο όμορφο τηλεοπτικό εφιάλτη;

“American Horror Story: Freak Show”: είστε έτοιμοι για τον πιο όμορφο τηλεοπτικό εφιάλτη;

Ο 4ος κύκλος της σειράς των Ράιν Μέρφι και Μπραντ Φάλτσακ ξεκινά την προβολή του την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, στις 23:15, στο FOX κι επι τη ευκαιρία ρίχνουμε μια ματιά στο γοητευτικό, αλλόκοτο σύμπαν του

Αν οι περισσότερες τηλεοπτικές σειρές των ημερών μας φιλοδοξούν να αφηγηθούν μια ιστορία στην διάρκεια μερικών χρόνων και κύκλων επεισοδίων, το «American Horror Story» ξεκίνησε ένα πολύ πιο ενδιαφέρον και απαιτητικό πείραμα. Κάθε νέα σεζόν δεν θα ήταν απλά μια ακόμη συλλογή επεισοδίων, μα μια απόπειρα να εφεύρει ξανά τον εαυτό του από την αρχή, ορίζοντας εκείνο τους κανόνες και βάζοντας σαν στοίχημα μόνο ένα: να κάνει θεαματική, αξέχαστη και πάνω απ’ όλα spooky τηλεόραση.

Ο πρώτος κύκλος το 2011 διαδραματίζεται σε ένα στοιχειωμένο σπίτι στο Λος Αντζελες, ο δεύτερος σε ένα  ψυχιατρικό ίδρυμα που διαχειρίζεται η εκκλησία, ο τρίτος σε ένα  οικοτροφείο θηλέων στην Νέα Ορλεάνη, που κρύβει πίσω του ένα κυριολεκτικά μαγικό παρελθόν.

Ομως το «American Horror Story» φιλοδοξούσε να είναι κάτι παραπάνω από ιστορίες τρόμου για θεατές που δεν τρομάζουν εύκολα, αφού πίσω από την κάθε θεματική κι ενότητα επεισοδίων, βρισκόταν η επιθυμία των δημιουργών του να μιλήσουν για όσα δεν βρίσκουν συχνά θέση στην τηλεόραση ή στις κουβέντες στο γραφείο την επόμενη μέρα μετά την προβολή κάθε επεισοδίου: Ο Ράιαν Μέρφι κι ο Μπραντ Φάλτσακ θέλησαν να αγγίξουν μια σειρά από μικρά ή μεγαλύτερα ταμπού από την οικογένεια μέχρι την οργανωμένη θρησκεία, κι από το σεξ μέχρι τον θάνατο, πακεταρισμένα σε κάτι που φτάνει στις οθόνες μας με την «φιλική προς τον χρήστη» μορφή μιας σειράς τρόμου. Η επιτυχία της προφανώς αποδεικνύει, ότι τα όσα κρύβονται κάτω από την θεαματική επιφάνεια της δεν πάνε χαμένα και κάπως έτσι, σε κάθε κύκλο οι δημιουργοί της γίνονται ακόμη πιο τολμηροί. Και κάπως έτσι φτάνουμε στον νέο κύκλο της σειράς και σε μια καινούρια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα παραβολή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Flix

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα