Animasyros 7.0: Τα Βραβεία

Animasyros 7.0: Τα Βραβεία

Αποδεικνύοντας ότι ένα φεστιβάλ μπορεί να είναι ταυτόχρονα και διεθνές και «οικογενειακό», ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 05 Οκτωβρίου το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων, Animasyros 7.0, με όλες τις καλλιτεχνικές του γενιές επί σκηνής του θεάτρου «Απόλλων».

Επιμέλεια: Πόλυ Λυκούργου

Για 4 ολόκληρες μέρες η Ερμούπολη της Σύρου ζούσε σε animated, πολύχρωμους, μαγικούς ρυθμούς. Μία νησιώτικη, κουκλίστικη πόλη που κι εκείνη μοιάζει με σκηνικό animation, ένα ιστορικό θέατρο με ζωγραφιστά ταβάνια και βελούδινα θεωρία που σε επιστρέφει 150 χρόνια πίσω στο χρόνο και το ενθουσιώδες κοινό (φοιτητές, επαγγελματίες, δημοσιογράφοι, κάτοικοι κάθε ηλικίας, γονείς που έσερναν τα καροτσάκια με τα παιδιά τους στην αίθουσα και απόλαυσαν ταινιάκια μικρού μήκους από όλο τον κόσμο) απέδειξαν ότι το animation δεν έχει όρια: ούτε στις ηλικίες, ούτε στη φαντασία.

 Η ηλικιακή γκάμα ήταν ακόμα πιο έντονη όταν έβλεπες τα καλλιτεχνικά επιτεύγματα των εργαστηρίων: φοιτητές animation μαζί με δασκάλους επαγγελματίες να οργανώνουν τα πιτσιρίκια της Ερμούπολης σε πρότζεκτς που τους εισήγαγαν στην τέχνη του κινουμένου σχεδίου. Χθες το βράδυ, στην τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων του Animasyros 7.0, όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες, μικροί και μεγάλοι, απήλαυσαν τους καρπούς των κόπων τους στην μεγάλη οθόνη, βραβεύτηκαν και έδωσαν ραντεβού για του χρόνου. 

Οικοδεσπότης της βραδιάς, ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Βασίλης Καραμητσάνης, καλωσόρισε και ευχαρίστησε θερμά τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, τους υποστηρικτές, τους εθελοντές και το θερμό κοινό του του Aniμαsyroς 7.0, που για μία ακόμη χρονιά τίμησαν με την παρουσία τους την μεγάλη γιορτή της τέχνης του animation…

Διαβάστε την συνέχεια του κειμένου στο flix.gr

Διαβάστε τα πάντα για το animasyros 7.0:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα