Αθηνά Τσαγγάρη, Αλέξανδρος Βούλγαρης: ”Πειραματικό σινεμά είναι πλέον η Pixar”

Αθηνά Τσαγγάρη, Αλέξανδρος Βούλγαρης: ”Πειραματικό σινεμά είναι πλέον η Pixar”

Οι ταινίες τους ''The Capsule'' και ''Χιγκίτα'' μπορεί να διαφέρουν στο ύφος, στην φόρμα, όμως και οι δυο είναι ταινίες ''είδους''. Τι λένε οι ίδιοι οι δημιουργοί στο Flix

Επιμέλεια: Γιώργος Κρασσακόπουλος

Οι ταινίες τους «The Capsule» και «Χιγκίτα» προβάλλονται σε ένα κοινό πρόγραμμα και οι δύο σκηνοθέτες μιλούν από κοινού στο Flix για όσα ενώνουν τους δυο φαινομενικά αντιδιαμετρικούς κόσμους των δυο φιλμ τους.

Πρώτη ταινία εδώ και έξι χρόνια για τον Αλέξανδρο Βούλγαρη μετά το «Ροζ» που εδώ υπογράφει ως The Boy, μια μεσαίου μήκους που βρίσκεται στα όρια ενός art film για την Αθηνά Τσαγγάρη μετά το «Attenberg». Ταινίες που μιλούν μια δική τους γλώσσα που επιλέγουν διαφορετικά εκφραστικά μέσα, αλλά που ξεκινούν από κάποιες κοινές αφετηρίες και μοιράζονται την τόλμη και το όραμα δυο σκηνοθετών με ιδιαίτερη και ξεχωριστή ματιά.

Το φιλμ της Τσαγγάρη είναι μια ιστορία gothic ενηλικίωσης σε έναν κόσμο γυναικών κάτω από το άπλετο φως ενός ελληνικού νησιού, αυτό του The Boy, ένα κρυπτικό φιλμ επιστημονικής φαντασίας για την προσπάθεια επιβίωσης μιας ομάδας ανθρώπων σε ένα νησί μακριά από τους μολυσμένους.

Μπορεί να διαφέρουν στο ύφος, στην φόρμα, όμως εκτός του ότι σύμφωνα με τους δημιουργούς τους και οι δυο είναι ταινίες «είδους», τα δύο φιλμ μοιάζουν να μοιράζονται έναν κοινό «ιό» στο DNA τους που κάνει την συνυπαρξή τους σχεδόν αυτονόητη: αυτόν μιας ασυμβίβαστης δημιουργικότητας κι ενός πλούτου ιδεών που σαλεύει κάτω από την επιφάνειά τους, μεταμορφώνοντας τες μαζί, σε κάτι παραπάνω από δυο απλές ταινίες. Δίνοντας τους την σφραγίδα ενός από τα πιο ενδιαφέροντα κινηματογραφικά γεγονότα της χρονιάς.

Διαβάστε τη συνέντευξη στο Flix

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα