Αξίζει η φωνή της Σκάρλετ Γιόχανσον ένα Οσκαρ;

Αξίζει η φωνή της Σκάρλετ Γιόχανσον ένα Οσκαρ;

Η απόφαση του Φεστιβάλ της Ρώμης να βραβεύσει ως γυναικεία ερμηνεία τη... φωνή της Σκάρλετ Γιόχανσον στο «Her» του Σπάικ Τζόνζι, ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση για το αν οι ψηφοφόροι της Ακαδημίας πρέπει να ανοίξουν τους ορίζοντές της και να τη θεωρήσουν ισχυρό φαβορί για τα φετινά Οσκαρ

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

Πριν από λίγες ημέρες, στο κλείσιμο του φετινού Φεστιβάλ της Ρώμης, η Σκάρλετ Γιόχανσον κέρδισε το βραβείο γυναικείου ρόλου για το «Her» του Σπάικ Τζόνζι στο οποίο πρωταγωνιστεί μόνο με τη φωνή της, αφού υποδύεται το κορίτσι που θα ερωτευτεί ο Χοακίν Φίνιξ μέσω του υπολογιστή του.

Σήμερα το Variety ανοίγει τη μεγάλη συζήτηση για το ποιες ερμηνείες είναι τελικά αυτές που αξίζει να προτείνονται για Οσκαρ, ορμώμενο από αυτήν την ανορθόδοξη απόφαση. Οπως γράφει ο Τιμ Γκρέι: “Τα βραβεία στα Φεστιβάλ δεν αποτελούν σοβαρές προβλέψεις για τα Οσκαρ, αλλά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σημάδι.” και ανατρέχοντας στην ιστορία των Οσκαρ, θυμίζει ερμηνείες – όπως τη δεκάλεπτη της Τζούντι Ντεντς στο “Ερωτευμένος Σαίξπηρ” ή τη βωβή ερμηνεία του Ζαν Ντιζαρντέν στο «The Artist» – που έδειξαν πως η Ακαδημία δεν περιορίζεται από την αυστηρή ερμηνεία του τι σημαίνει… ερμηνεία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Flix.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα