BAFTA 2014: Οι υποψηφιότητες

BAFTA 2014: Οι υποψηφιότητες

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των φετινών βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, τα γνωστά σε όλους μας BAFTA, με παραδοσιακά έντονο άρωμα από... Οσκαρ.

Επιμέλεια:Μανώλης Κρανάκης

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι υποψηφιότητες των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θυμίζουν κάτι από πρόβα τζενεράλε για τα επερχόμενα Οσκαρ, αφού εκτός από συγκεκριμένες “βρετανικές” κατηγορίες, όλες οι υποψηφιότητες αφορούν κατά βάση οσκαρικές ταινίες που δεν κατάγονται από τη Μ. Βρετανία.

Στις “βρετανικές” κατηγορίες, δε, και συγκεκριμένα σε αυτή της Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας πρωταγωνιστεί το “Gravity” που ηγείται και των συνολικών υποψηφιοτήτων (με 11 συνολικά), κι αυτό γιατί τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στα διάσημα στούντιο στο Πάινγουντ, αλλά και στο Σέπερτον, με βρετανικό συνεργείο, ενώ οι εταιρείες των ειδικών εφέ και του 3D έχουν βάση το Λονδίνο. Με παρόμοια… κόλπα, “βρετανική” βαφτίστηκε και η “Μαγική Ομπρέλα” του Τζον Λι Χάνκοκ, προφανώς επειδή η Εμα Τόμσον είναι Βρετανίδα και υποδύεται μια Βρετανίδα – την Πάμελα Λ. Τράβερς, συγγραφέα της “Μέρι Πόπινς”.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Flix.gr

Διαβάστε περισσότερα για την οσκαρική κούρσα με όλα τα βραβεία αναλυτικά:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα