”Bella Addormentanta” η Ιταλία μεταξύ ζωής και θανάτου

”Bella Addormentanta” η Ιταλία μεταξύ ζωής και θανάτου

Η νέα ταινία του Μπελόκιο, βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Ελουάνα Ενγκλάρο που μετά από 17 χρόνια σε κώμα η οικογένεια της διεκδίκησε το δικαίωμά της στον θάνατο

Επιμέλεια: Γιώργος Κρασσακόπουλος

Όχι μια ταινία για μια αληθινή ιστορία, αλλά ένας διαλογισμός πάνω σε ένα συγκλονιστικό και βαθιά διχαστικό θέμα, αυτό της ευθανασίας. Ο Μάρκο Μπελόκιο κάνει μια σοβαρή και «δίκαιη» ταινία, αλλά όχι όσο δυνατή ή αποτελεσματική θα περίμενες.

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Ελουάνα Ενγκλάρο που μετά από 17 χρόνια σε κώμα η οικογένεια της διεκδίκησε το δικαίωμά της στον θάνατο, η νέα ταινία του Μάρκο Μπελόκιο συνάντησε πρωτοφανείς αντιδράσεις και εμπόδια μέχρι να γυριστεί. Το γεγονός του θανάτου της και το δικαίωμα του πατέρα της να επιλέξει να την κρατήσει στη ζωή ή όχι, υπήρξε μια ιστορία που δίχασε την Ιταλία και έφτασε την χώρα στα πρόθυρα της κοινοβουλευτικής κρίσης.

Όμως το φιλμ του Μπελόκιο δεν είναι μια δραματοποίηση αυτών των γεγονότων, αλλά μια ταινία μυθοπλασίας που λαμβάνει χώρα την ίδια χρονική στιγμή και με φόντο τον επικείμενο θάνατο της Ελουάνα, ακολουθώντας τέσσερις παράλληλες ιστορίες, που απεικονίζουν όλες τις πλευρές μιας διαμάχης που παραμένει ανοιχτή.

Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο και δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο Flix

Διαβάστε ακόμα:

* Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Φεστιβάλ Βενετίας ενώ συμβαίνουν

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα