”Decay”: Ζόμπι στο CERN, ή τι κάνουν οι επιστήμονες στον ελεύθερο τους χρόνο

”Decay”: Ζόμπι στο CERN, ή τι κάνουν οι επιστήμονες στον ελεύθερο τους χρόνο

Οι ταινίες τρόμου, εμπνέονταν ανέκαθεν από την επιστήμη κι αυτή τη στιγμή ίσως πουθενά αλλού στον κόσμο η επιστημονική γνώση δεν προχωρά με τόσο θεαματικά βήματα από το εργαστήριο του CERN

Επιμέλεια: Γιώργος Κρασσακόπουλος

Όταν δεν ψάχνουν το «σωματίδιο του Θεού», κάποιοι γυρίζουν ταινίες τρόμου στα επιβλητικά υπόγεια του εργαστηρίου. Δείτε το τρέιλερ.

Οι ταινίες τρόμου, εμπνέονταν ανέκαθεν από την επιστήμη -κυρίως απ όταν πήγαινε στραβά-, κι αυτή τη στιγμή ίσως πουθενά αλλού στον κόσμο η επιστημονική γνώση του ανθρώπινου είδους δεν προχωρά με τόσο θεαματικά βήματα από το εργαστήριο του CERN στη Γενεύη της Ελβετίας.

Ο μεγαλύτερος επιταχυντής σωματιδίων που δημιουργήθηκε ποτέ, μπορεί να μην είναι ακριβώς ο ιδανικός κακός για μια ταινία τρόμου, όμως οι έρευνες που γίνονται στο εργαστήριο, τα εντυπωσιακά του κτήρια, σε συνδυασμό με το δέος (και γιατί όχι τον φόβο) που μπορεί να γεννά σε κάποιον μια έρευνα για μικροσκοπικά σωματίδια που ο τύπος ονομάζει χαϊδευτικά με τίτλους όπως «το σωματίδιο του Θεού», δίνουν αρκετά υλικά για να χτίσεις πάνω τους μια ταινία τρόμου.

Αυτό ακριβώς μοιάζει να σκέφτηκε μια ομάδα φυσικών του εργαστηρίου, που πήγε τα πράγματα ένα βήμα πιο μακριά κι αποφάσισε να γυρίσει μια ταινία για το θα γινόταν, αν η έρευνα τους είχε σαν αποτέλεσμα να μεταμορφώσει τους επιστήμονες σε αιμοδιψή ζόμπι. Η ιδέα γεννήθηκε το 2010 όταν ο Λιουκ Τόμσον, διδάκτωρ Φυσικής εξερευνούσε τα υπόγεια τούνελ του εργαστηρίου και σκέφτηκε πως μοιάζουν ιδανικά για να γυρίσεις εκεί ένα horror movie.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο Flix

Δείτε το τρέιλερ και φωτογραφίες από το φιλμ στο Flix

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα