Δέκα βιντεοκασέτες που μας έκαναν να λατρέψουμε το Σωτήρη Μουστάκα. Ψηφίστε την αγαπημένη σας

Δέκα βιντεοκασέτες που μας έκαναν να λατρέψουμε το Σωτήρη Μουστάκα. Ψηφίστε την αγαπημένη σας

Αν δεν θυμάστε την εποχή του βίντεο κλαμπ και της ορθογώνιας μαύρης VHS βιντεοκασέτας, σίγουρα θα έχετε δει ξανά και ξανά τις cult στιγμές του αξεπέραστου Σωτήρη Μουστάκα από τη δεκαετία του '80 στην τηλεόραση. ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ EVER (vids)

Η δεκαετία του ’80 είναι μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη εποχή… οι στιλιστικές επιλογές, τα καλλιτεχνικά δρώμενα, η μουσική, όλα απέκτησαν φανατικούς υποστηρικτές και θανάσιμους πολέμιους. Ένα μπορεί να πει κανείς με σιγουριά: Πως τα ’80s ήταν σαφώς εκκεντρικά, ιδιαίτερα και μάλλον μια από τις τελευταίες δεκαετίες με σαφές πολιτισμικό στίγμα, αφού οι δεκαετίες που ακολούθησαν περπάτησαν τους δρόμους της νόρμας και της κανονικότητας και απέτυχαν να έχουν τόσο έντονο στίγμα.

Από εκείνη όμως της εποχή, στα χρόνια της παντοκρατορίας του VHS, η Ελλάδα “είδε” σε έναν ηθοποιό που πρόλαβε και τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, το πραγματικό και αστείρευτο ταλέντο του. Ο Σωτήρης Μουστάκας έπαιξε στον ελληνικό κινηματογράφο από τη χρυσή εποχή του 1960, όμως η ζωή επεφύλασε για εκείνον τη δόξα και την αναγνώριση 20 χρόνια μετά. Την περίοδο της βιντεοκασέτας γύρισε αμέτρητες ταινίες, κατά κύριο λόγο υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Όμηρου Ευστρατιάδη και ήταν από τους παραγωγικότερους και δημοφιλέστερους ηθοποιούς της εποχής μαζί με τον Στάθη Ψάλτη.

Εντοπίσαμε δέκα από τις λατρεμένες ταινίες του, από εκείνη την εποχή και σου δίνουμε μια γεύση από το υπέρτατο ταλέντο και την αστείρευτη φαντασία του:

Η κάθε ταινία “παρανοϊκά” ξεκαρδιστική από την άλλη… σε ποια όμως από όλες πιστεύετε πως ο Σωτήρης Μουστάκας έδωσε ρεσιτάλ γέλιου και θα του άξιζε ένα βραβείο; ΨΗΦΙΣΤΕ:

Ο ξεχωριστός ηθοποιός από την Κύπρο σημάδεψε έκτοτε την επιθεώρηση με τις μοναδικές του ερμηνείες και το αναντικατάστατο στιλ του πάνω στο σανίδι. Άφησε το τελευταίο του στίγμα στην ταινία “Ελ Γκρέκο”, όπου και συμμετείχε και πέθανε το 2007, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 67 ετών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα