Είδαν το φάντασμα της Μέριλιν Μονρόε στο παλιό της ξενοδοχείο;

Είδαν το φάντασμα της Μέριλιν Μονρόε στο παλιό της ξενοδοχείο;
Στα γυρίσματα της ταινίας "Επτά χρόνια φαγούρα" AP Photos

Οι Αμερικανοί δεν έχουν σταματήσει να έχουν εμμονή μαζί της, τόσα χρόμια μετά τον θάνατό της και αυτό φαίνεται και από τις ιστορίες που κυκλοφορούν κάθε τόσο για το "φάντασμά" της.

Υπάρχει ένα ξενοδοχείο στην Καλιφόρνια που εδώ και δεκαετίες λέγεται ότι το στοιχειώνει η Μέριλιν Μονρόε και φυσικά αν δεν μιλούσαμε για την Αμερική, ίσως να μας ακουγόταν ως μια εξωφρενική φήμη και να αναρωτιόμασταν “ποιος τα πιστεύει αυτά τα πράγματα;”. Στη γη όμως των ελεύθερων και των γενναίων, τέτοιες παράξενες ιστορίες είναι πολύ κοινές. Και προσοδοφόρες.

Για παράδειγμα, λέγεται ότι στο Χίλτον του Λας Βέγκας, ο Έλβις Πρίσλεϋ -ο οποίος έμενε κάποτε πολύ συχνά στο ρετιρέ- στοιχειώνει τα παρασκήνια του θεάτρου. Ή ότι η Τζάνις Τζάπλιν υποτίθεται ότι στοιχειώνει το δωμάτιο 105 των “Highland Gardens” στο Λος Άντζελες, του ίδιου δηλαδή ξενοδοχείου όπου πέθανε από υπερβολική δόση. Έτσι, υπάρχει κι ένα ξενοδοχείο στην Καλιφόρνια που είναι διαβόητο για το γεγονός ότι το “στοιχειώνει” η Μέριλιν Μονρόε.

Στη δεκαετία του ‘40 η Μονρόε είχε ήδη ξεκινήσει τις προσπάθειες της για να γίνει ηθοποιός, αυτό δηλαδή που πάντα ονειρευόταν.

Αρχικά βέβαια ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο, όταν την ανακάλυψε ένας φωτογράφος, ο οποίος έτυχε να βγάζει φωτογραφίες στο εργοστάσιο όπου εκείνη δούλευε -προσωρινά όπως θα αποδεικνυόταν. Από εκεί και έπειτα θα τις προσφέρονταν όλο και περισσότερες δουλειές στον χώρο του μόντελινγκ και σύντομα θα έμπαινε και στον χώρο του σινεμά.

Στις πρώτες μέρες, λοιπόν, της καριέρας της, το ξενοδοχείο “The Hollywood Roosevelt Hotel” που βρίσκεται στη λεωφόρο 7000 Hollywood Boulevard, ήταν κάτι σαν το σπίτι της.

Αυτό το ξενοδοχείο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1927 και είναι μέχρι σήμερα γνωστό για το γεγονός ότι εκεί έγινε η τελετή των πρώτων βραβείων Όσκαρ που δόθηκαν ποτέ, το 1929. Η Μέριλιν Μονρόε όταν άρχισε να ασχολείται με το μόντελινγκ έμεινε για μερικά χρόνια εκεί, σε μια καμπάνα του δεύτερου ορόφου. Μάλιστα, η παλιά πισίνα του ξενοδοχείου ήταν το σκηνικό όπου έκανε και την πρώτη φωτογράφιση για εξώφυλλο περιοδικό.

Μέχρι σήμερα, ένας σημαντικός αριθμός πελατών και υπαλλήλων έχουν ισχυριστεί ότι έχουν δει το φάντασμα της Μονρόε. Πιο πρόσφατη είναι η μαρτυρία μίας υπαλλήλου του ξενοδοχείου, η οποία τον Οκτώβριο του 2020 είπε ότι είδε την αντανάκλαση της στον καθρέφτη που ήταν κάποτε μέσα στο δωμάτιο της ηθοποιού, όπως αναφέρει το Forbes. Ο καθρέφτης πια βρίσκεται στο γραφείο του διευθυντή, και η υπάλληλος είπε ότι είδε ένα στεναχωρημένο πρόσωπο να την κοιτάζει μέσα απ’ αυτόν. Όταν γύρισε πίσω της να ρωτήσει αν χρειάζεται βοήθεια, δεν είδε κανέναν. Κοίταξε πιο προσεκτικά τον χώρο και είδε ότι πράγματι ήταν μόνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο προφανώς κι έχει ανακαινιστεί από τότε που ζούσε εκεί η διάσημη ηθοποιός, ωστόσο το δωμάτιο που έμενε η ίδια έχει κρατηθεί σε στιλ vintage και έχει πάρει πλέον το όνομά της. Δεν ξέρω αν οι παραπάνω φήμες βοηθούν στην προσέλκυση πελατών, πάντως το φάντασμα της Μονρόε αποκαλείται το “πιο σκληρά εργαζόμενο φάντασμα του Χόλυγουντ”, καθώς είναι το “φάντασμα” διάσημου με τις περισσότερες θεάσεις στην Καλιφόρνια. Οπότε δεν ξέρω πόσοι θα παίρνουν σοβαρά τη φήμη και θα φοβούνται να κλείσουν το συγκεκριμένο δωμάτιο. Κάπως έτσι δεν λειτουργεί το αντίστροφο μάρκετινγκ;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα