Ελλάδα, έτος Μηδέν: Ένα ντοκιμαντέρ κόντρα στα στερεότυπα για τον Έλληνα

Ελλάδα, έτος Μηδέν: Ένα ντοκιμαντέρ κόντρα στα στερεότυπα για τον Έλληνα

Είναι η ιστορία της Ελλάδας από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, μέχρι το έτος 2011 (που χαρακτηρίζεται και έτος Μηδέν, λόγω ΔΝΤ). Δείτε ένα 16λεπτο απόσπασμα (Vid)

Βασισμένη σε σπάνιο αρχειακό υλικό, η ταινία GREECE YEAR ZERO, αφηγείται όπως αναφέρουν οι παραγωγοί, “την συνταρακτική περιπέτεια του Ελληνισμού, μετά την Ελληνική Επανάσταση και την ανεξαρτησία του ελληνικού Κράτους”. Το ντοκιμαντέρ, φθάνει στις μέρες μας. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, είναι το τελευταίο κεφάλαιο.

Συμπαραγωγός, στο φιλμ GREECE YEAR ZERO, είναι ο Μανώλης Νταλούκας, ενώ στο σενάριο και τη σκηνοθεσία είναι ο Ελληνοκαναδός σκηνοθέτης και συγγραφέας, Dannis Koromilas (Διονύσης Κορομηλάς).

Η ταινία-ντοκιμαντέρ, θα προβληθεί και σε Φεστιβάλ του εξωτερικού (έχει αφήγηση στην αγγλική γλώσσα), αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση της Ευρωπαϊκής και Διεθνούς κοινής γνώμης, για την υπόθεση του ελληνικού Δημόσιου Χρέους. Σκοπός ακόμη της ταινίας είναι να στηλιτεύσει τα στερεότυπα που ακολουθούν τους Έλληνες στο πέρασμα των χρόνων και να αποδείξει ότι αυτός ο λαός δεν είναι σπάταλος, ούτε τεμπέλης. Επίσης, θέλει να αναδείξει τις μεγάλες περιπέτειες στις οποίες οδηγήθηκε ο Ελληνισμός και τις τραγωδίες που έζησε.

Η ταινία θα προβληθεί επίσης και στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, τον Μάρτιο του 2017.

Δείτε παρακάτω τα 16 πρώτα λεπτά, από το σύνολο των 77 λεπτών της ταινίας όπως αναρτήθηκαν στο blog του Μανώλη Νταλούκα.

Ευχαριστούμε τον κ. Νταλούκα για την άδεια χρήσης του οπτικού υλικού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα