Εμανουέλ Ριβά: Η γυναίκα της χρονιάς (είναι έτοιμη για το Όσκαρ της!)

Εμανουέλ Ριβά: Η γυναίκα της χρονιάς (είναι έτοιμη για το Όσκαρ της!)

Είναι αναμφισβήτητα η γυναίκα της χρονιάς, ένα φάντασμα που ήρθε από το παρελθόν για να λυγίσει κάθε προκατάληψη περί ηλικιακών ορίων και η ολοζώντανη απόδειξη πως αργά ή γρήγορα για κάθε άνθρωπο έρχεται η δικαίωση.

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

«Δεν ήθελα ποτέ να γίνω σταρ. Ποτέ. Προσπάθησα να κάνω μόνο τα πράγματα που με ευχαριστούσαν και ήθελα να κάνω διαφορετικά πράγματα. Είναι τρομακτικό να βλέπεις ηθοποιούς να αναπαράγουν την ίδια εικόνα συνεχώς.»

Με 11 μόλις ταινίες στο ενεργητικό της, η Εμανουέλ Ριβά ήταν πριν την «Αγάπη» του Μίκαελ Χάνεκε μια από αυτές τις περιπτώσεις ηθοποιών που υπήρξαν μύθοι για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και ιστορικές σελίδες του ευρωπαϊκού σινεμά, αλλά ποτέ μια ηθοποιός με συνεχή παρουσία, ποικιλία ρόλων ή ένα έργο για το οποίο θα άξιζε κανείς να αναφερθεί εκτενώς, αφου η καριέρα της υπήρξε πάντοτε συνδεδεμένη (και όχι άδικα) με την πρώτη ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε.

Αυτή δεν ήταν άλλη από το «Χιροσίμα Αγάπη Μου» του Αλέν Ρενέ, η ταινία που άλλαξε για πάντα το ευρωπαϊκό σινεμά, χαρακτηρίστηκε ως η «Γέννηση Ενός Εθνους» του γαλλικού κινηματογράφου και δεν σταμάτησε ποτέ να θεωρείται μια από τις πιο μοντέρνες, πρωτότυπες και ανανεωτικές ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Flix

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα