Ένα ”Πρόβλημα Ελληνικού Τύπου” στις αίθουσες της Γαλλίας

Ένα ”Πρόβλημα Ελληνικού Τύπου” στις αίθουσες της Γαλλίας

Δείτε το τρέιλερ του ''Να Τιμάς τη Μητέρα σου και τη Μητέρα σου''. Η ιστορία της Ζο ή Ιοκάστης και η περιπέτειά της στην Ελλάδα

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

Με γυρίσματα στη Μήλο, το «A Greek Type of Problem» ή όπως είναι ο γαλλικός του τίτλος «Να Τιμάς τη Μητέρα σου και τη Μητέρα σου» το φιλμ της Μπριζίτ Ρουάν παίζεται ήδη στις αίθουσες της Γαλλίας.

Το «Να Τιμάς τη Μητέρα σου και τη Μητέρα σου» παρακολουθεί την ιστορία της Ζο (ή Ιοκάστης, μητέρας του Οιδίποδα), μιας ευτυχισμένης πενηντάρας, που εδώ και χρόνια περνάει τις διακοπές της στην Ελλάδα μαζί με τους τέσσερις γιους της.

Είναι η μόνη στιγμή του χρόνου που βρίσκονται όλοι μαζί. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα εύπορη, έχει ιδρύσει ένα φεστιβάλ θεάτρου, σαν ένα είδος ελληνογαλλικής συμπαραγωγής. Ωστόσο, αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση και το φεστιβάλ ακυρώνεται!

Η Ζο κάνει σα να μην έχει συμβεί τίποτα, λέει ψέματα στο μεγαλύτερο γιο της, τον Πιερ και καταφθάνει στο χωριό προς μεγάλη έκπληξη του δημάρχου. Χωρίς πλέον να έχει που να μείνει, κάνει κατάληψη σ’ ένα μεγάλο σπίτι ισχυριζόμενη ότι της το παραχώρησε ο δήμαρχος, ως αντάλλαγμα για το μικρό «θέαμα» που θα προσφέρει.

Έχοντας πλήρη άγνοια, οι δυο άλλοι γιοι της, ο Φαμπιάν και ο Λούκας, οι γυναίκες τους, τα παιδιά τους και η γιαγιά, καταφθάνουν με τη σειρά τους τις επόμενες μέρες. Ακολουθεί ο Μπαλταζάρ, ο μικρότερος απ’ όλους. Φυσικά η απάτη αποκαλύπτεται και η Ζο καταλήγει στη φυλακή μαζί με τους τρεις εξοργισμένους γιους της. Η οικογένεια καταφέρνει να μείνει: σπίτι ως αντάλλαγμα για το θέαμα και κάποιες μικροκαταθέσεις σε μετρητά…

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο και δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο Flix

Διαβάστε ακόμα:

Ντέμης Ρούσος, Λάκης Λαζόπουλος, Νικόλ Γκαρσια΄στη Μήλο: Δείτε πρώτοι φωτογραφίες!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα