Έξι σκηνοθέτες στην Ελλάδα της Κρίσης

Έξι σκηνοθέτες στην Ελλάδα της Κρίσης

Έξι γνωστοί Έλληνες σκηνοθέτες, με κυρίως ξένη χρηματοδότηση, μοιάζουν αποφασισμένοι να κάνουν, σήμερα, το πολύ αύριο, μια νέα ταινία. Διαβάστε το γιατί και το πώς (Vid)

Ο Αλέξης Αλεξίου (“Ιστορία 52”), ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης (“Man at Sea”), ο Πάνος Χ. Κούτρας (“Στρέλλα”), η Πέννυ Παναγιωτοπούλου (“Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί: Ο Μπαμπάς μου”), η Αθηνά Τσαγγάρη (“Attenberg”) και ο Αγγελος Φραντζής (“Μέσα στο Δάσος”) προετοιμάζουν, σε διαφορετικό στάδιο ο καθένας, κι από μία νέα ταινία (ή και περισσότερες!), που θα δοκιμαστεί στις αντίξοες συνθήκες της εποχής.

Το flix.gr  προσκάλεσε τους έξι σκηνοθέτες πριν λίγες μέρες στο Exile Room στην Αθήνα και… τους προκάλεσε να συζητήσουν μεταξύ τους για το αν μπορούν να γίνουν ταινίες χωρίς χρήματα, το αν η οικονομική κρίση ευνοεί ή αναχαιτίζει τη δημιουργικότητα, το γιατί μένουν και δουλεύουν ακόμα στην Ελλάδα και για τα πράγματα που τους κάνουν, μέσα στο 2012, να αισιοδοξούν ακόμα… ή να απογοητεύονται.

Έξι γνωστοί Έλληνες σκηνοθέτες, με τη χώρα να λειτουργεί ουσιαστικά εναντίον τους, με κυρίως ξένη χρηματοδότηση, μοιάζουν αποφασισμένοι να κάνουν, σήμερα, το πολύ αύριο, μια νέα ταινία και εξηγούν στο flix.gr το γιατί και το πώς.

Τους δίνουμε την αμέριστη προσοχή μας, γιατί όσο εκείνοι θα καταφέρνουν να πηγαίνουν μπροστά, το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα