Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2014: Ημέρα 8η

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2014: Ημέρα 8η

Ποια ταινία παίρνει το προβάδισμα στο Διαγωνιστικό Τμήμα; Πώς τα πάνε οι ελληνικές; Ποια είναι η αποκάλυψη του Φεστιβάλ; Διαβάστε και σχολιάστε καθημερινά τις κριτικές του Flix για τις ταινίες του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Επιμέλεια: Flix Team

«Αμνησία» («Amnesia») της Νίνι Μπουλ Ρόμπσαμ – Διεθνές Διαγωνιστικό Δεν είναι τυχαίο ότι το «Amnesia» της Νίνι Μπουλ Ρόμπσαμ ετοιμάζεται ήδη για το αμερικάνικο ρημέικ του. Αυτό το ψυχολογικό θρίλερ για ένα ζευγάρι απομωνομένο σε ένα (υπέροχο) μικρό ακατοίκητο νησί που έρχεται αντιμέτωπο με τις σκιές και τα προβλήματα στην σχεση του, είναι ένα τυπικό παράδειγμα μιας ταινίας που θέλει με κάθε τρόπο να εντυπωσιάσει.

Στηρίζεται σε ένα εύρημα που μπορείς αν θες να το πάρεις στα σοβαρά, χτίζεται πάνω σε ξεκάθαρα βήματα αγωνίας, είναι από την αρχή ως το τέλος φτιαγμένο με τρόπο που θέλει να κρατήσει τον θεατή στην άκρη της καρέκλας του. Υπάρχουν στιγμές που τα καταφέρνει ακόμη κι αν άλλες δεν μπορεί να φύγει από την ασφυκτική τροχιά μιας ταινίας που θα μπορούσε να είναι μια φτηνή b movie. Και δυστυχώς το ψυχολογικό πορτρέτο των δύο ηρώων του μοιάζει επιφανειακό κι εύκολο και το ελαφρώς βεβιασμένο τέλος του αγωνιώδες αλλά απογοητευτικό. Οπως και η ίδια η ταινία.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο Flix.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα