Γιορτή του Σινεμά: Τι μπορείς να δεις φέτος μόνο με 2 ευρώ;

Διαβάζεται σε 5'
Γιορτή του Σινεμά: Τι μπορείς να δεις φέτος μόνο με 2 ευρώ;

Η νέα μέρα-θεσμός επιστρέφει κι αυτοί είναι οι τίτλοι που θα μπορέσεις να δεις μόνο με 2 ευρώ το εισιτήριο.

Γράφαμε πέρσι τέτοια εποχή για την πρώτη Γιορτή του Σινεμά πως «κάτι μαγικό συνέβη» καθώς οι αίθουσες, σχεδόν απόλυτα συντονισμένα, προσέφεραν όλο τους το πρόγραμμα με μόλις 2 ευρώ το εισιτήριο – ουσιαστικά δίνοντας μια μέρα ελεύθερη, στις 26 Οκτωβρίου, σαν πρόμο ολόκληρης της πραμάτειας. «Ελάτε, να δείτε τι φανταστικά πράγματα έχουμε να σας δείξουμε φέτος».

Ο κόσμος είχε ανταποκριθεί, αίθουσες ήταν ξανά γεμάτες – θυμίζουμε, σε μια στιγμή στο χρόνο που ακόμα το όλο σύστημα δεν είχε ορθοποδήσει μετά την πανδημία κι η ιδέα των γεμάτων αιθουσών ήταν ακόμα κάπως πιο μακρινή.

Είχαμε δει διάφορες προσεγγίσεις, όπου ένα σινεμά όπως ο Δαναός έπαιζε ας πούμε 7-8 διαφορετικούς τίτλους στις δύο αίθουσές του, αλλά αλλού βλέπαμε απλώς την καινούρια κυκλοφορία της ημέρας, όπως το Απόφαση Φυγής του Παρκ Τσαν-γουκ που είχε κερδίσει πολύ από την όλη ενέργεια. Κάτι αντίστοιχο θα δούμε και φέτος, με μια μίξη νέων τίτλων, ταινιών που συνεχίζουν από τις τελευταίες βδομάδες, αλλά και πιο curated προγράμματα. Επιλογές πάντως, υπάρχουν πολλές.

Ας δούμε κάποιες μόνο από τις επιλογές που υπάρχουν για τη φετινή Γιορτή του Σινεμά:

The Killer

Μετά από μία παραλίγο επιτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του, ένας εκτελεστής πολεμά τα αφεντικά του και τον εαυτό του, σε ένα διεθνές ανθρωποκυνηγητό. Η νέα ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ (The Social Network, Gone Girl, Zodiac, Seven).

Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού

Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε μας μεταφέρει στην Οκλαχόμα της δεκαετίας του 1920 όπου τα μέλη της φυλής Οσέιτζ που είχε πλουτίσει λόγω του πετρελαίου που ανακαλύφθηκε στη γη τους αρχίζουν να δολοφονούνται το ένα μετά το άλλο. Με Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Ρόμπερτ Ντε Νίρο και την αποκάλυψη Λίλι Γκλάντστοουν.

Περασμένες Ζωές

Η Νόρα κι ο Χε Σουνγκ, βαθιά συνδεδεμένοι παιδικοί φίλοι, χωρίζονται όταν η οικογένειά της μεταναστεύει στον Καναδά. Δύο δεκαετίες μετά βρίσκονται ξανά για λίγες μέρες στη Νέα Υόρκη, και βρίσκονται αντιμέτωποι με το πεπρωμένο και τις επιλογές που καθορίζουν μια ζωή. Το ανεξάρτητο αμερικάνικο φιλμ της χρονιάς. Ταινία έναρξης των Νυχτών Πρεμιέρας.

46ο διεθνές φεστιβάλ μικρού μήκους ταινιών Δράμας στην Ταινιοθήκη

Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας προβάλλονται όλες οι βραβευμένες ταινίες του φετινού φεστιβάλ Δράμας, από τις 26 ως τις 29 του μήνα. Ειδικά την Πέμπτη, το εισιτήριο της κάθε ζώνης προβολών θα είναι στα 2 ευρώ.

Ο Δημιουργός

 

Σε ένα μέλλον όπου οι άνθρωποι βρίσκονται σε συνεχή πόλεμο με δυνάμεις της Τεχνητής Νοημοσύνης, ένας σκληροτράχηλος πρώην πράκτορας των ειδικών δυνάμεων που θρηνεί την εξαφάνιση της συζύγου του, στρατολογείται για να βρει και να σκοτώσει τον Δημιουργό, την οντότητα πίσω από το όπλο με τη δύναμη να καταστρέψει την ανθρωπότητα. Από τον Γκάρετ Έντουαρντς, σκηνοθέτη του Rogue One.

Πορεία Προς τη Ρώμη

Αξιοποιώντας αρχειακό αλλά και σύγχρονο υλικό, ο Μαρκ Κάζινς, 101 χρόνια μετά την Πορεία προς τη Ρώμη των Μελανοχιτώνων του Μουσολίνι μιλά για την άνοδο του φασισμού και εξετάζει το φαινόμενο της μετέπειτα εξάπλωσης των ακροδεξιών και φασιστικών ιδεών.

Μυστήριο στη Βενετία

Η νέα, πετυχημένη μεταφορά μυστηρίου του Ηρακλή Πουαρώ από τον Κένεθ Μπράνα. Στη μεταπολεμική Βενετία, μια διάσημη συγγραφέας μυστηρίου καλεί τον ντετέκτιβ και φίλο της σε μία σεάνς με φόντο ένα παρηκμασμένο, στοιχειωμένο παλάτι που ανήκει σε διάσημη τραγουδίστρια όπερας. Όταν ένας από τους συμμετέχοντες βρεθεί δολοφονημένος, όλοι θεωρούνται ύποπτοι – ακόμα και τα φαντάσματα.

Ξερά Χόρτα

Καθηγητής που διδάσκει σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Ανατολίας αναπτύσσει μια αμφιλεγόμενη εμμονή με μία μαθήτριά του. Όμως η ταινία κρύβει αφηγηματικές εκπλήξεις για τον θεατή καθώς ο τούρκος auteur Νούρι Μπίλγκε Τσεϊλάν απλώνει και πάλι στην οθόνη πολιτική και φιλοσοφία όπως μόνο αυτός ξέρει. Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στις Κάννες.

Αντίπαλος

Ο Ιμάν και η οικογένειά του εγκαταλείπουν το Ιράν και καταλήγουν σε ένα ξενοδοχείο που μετατράπηκε σε κέντρο προσφύγων στη Βόρεια Σουηδία. Ο Ιμάν διατηρεί τον ρόλο του ως πατριάρχη της οικογένειας, αλλά αθετεί την υπόσχεσή του στη σύζυγό του και εντάσσεται στον τοπικό σύλλογο πάλης. Οι φήμες διαδίδονται, ο φόβος και η απελπισία του Ιμάν αρχίζουν να κυριαρχούν. Από τον Ιράν, με τον πρωταγωνιστή του “Ένας Χωρισμός”.

Black Stone

Δύο κινηματογραφιστές πέφτουν τυχαία πάνω στη Χαρούλα, μια απελπισμένη, υπερπροστατευτική Ελληνίδα μάνα, η οποία αναζητά τον γιο της, δημόσιο υπάλληλο που κατηγορείται για απάτη. Η Χαρούλα ξεκινάει μαζί με τον άλλο ανάπηρο γιο της και έναν ελληνοαφρικανό ταξιτζή για να τον φέρει πίσω στο σπίτι. Τότε έρχεται αντιμέτωπη για πρώτη φορά με το ποιος είναι πραγματικά. Μια απολαυστική τραγικωμωδία με επίκεντρο την ελληνίδα μάνα, με βραβείο Ίρις Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Info:

Περισσότερες πληροφορίες και ο πλήρης κατάλογος ταινιών, στο σάιτ της Γιορτής του Σινεμά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα