Γουίλιαμ Φρίντκιν: Alive and Kicking

Γουίλιαμ Φρίντκιν: Alive and Kicking

Με αφορμή το ''Killer Joe'' ο σκηνοθέτης του μοιράστηκε τις σκέψεις του για τη βία και την ανθρώπινη φύση, αποκαλύπτοντας το αγαπημένο είδος τηγανητού κοτόπουλου της Γκέρσον

Επιμέλεια: Γιώργος Κρασσακόπουλος

Είναι ένας από τους μύθους του αμερικάνικου σινεμά ένας από «easy riders and raging bulls» των ’70ς, που κατορθώνει όμως να παραμένει επίκαιρος, τολμηρός και σύγχρονος.

Εχει γυρίσει ταινίες όπως ο «Ανθρωπος από τη Γαλλία», ο «Εξορκιστής», το «Ψωνιστήρι», αλλά και το «The Boys in the Band», ή το «To Live and Die in LA». Έχει κερδίσει το όσκαρ, έχει δουλέψει στην τηλεόραση, σκηνοθετεί με μεγάλη επιτυχία εδώ και χρόνια όπερες, στη σκηνή.

Το 2006 μοιάζει να ερέθισε ξανά τις απολήξεις των δημιουργικών του νεύρων με το «Bug» την μεταφορά ενός θεατρικού έργου του Τρέισι Λετς, που έδειξε ότι το ταλέντο του παραμένει ακόμη ζωντανό και η ματιά του ιδιαιτέρως οξυμένη

Η συνεργασία τους επαναλαμβάνεται τώρα στο «Killer Joe», μια βίαιη ιστορία τραγικών διαστάσεων, ποτισμένη με αίμα και χιούμορ, που είναι χωρίς καμιά αμφιβολία, μια από τις πιο δηλητηριώδεις απεικονίσεις του κουρελιασμένου αμερικάνικου ονείρου και μαζί, μια από τις πιο θαρραλέες και παράδοξα απολαυστικές ταινίες της χρονιάς.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Γουίλιαμ Φρίντκιν στο Flix

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα