H “Μικρά Αγγλία” του Παντελή Βούλγαρη μπαίνει στην κούρσα του Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

H “Μικρά Αγγλία” του Παντελή Βούλγαρη μπαίνει στην κούρσα του Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

Ακριβώς όπως αναμενόταν, η "Μικρά Αγγλία" του Παντελή Βούλγαρη είναι η επίσημη υποβολή της Ελλάδας για το φετινό Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

Αν και θα ήταν πιο λογικό να μαθαίναμε τα νέα από την ίδια την πηγή του Υπουργείου Πολιτισμού και της επιτροπής που την επέλεξε, το νέο το διαβάσαμε μόλις στο Screen International που επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζαμε: η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη – Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου – είναι η επίσημη υποβολή της Ελλάδας για το φετινό Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Με καταληκτική ημερομηνία την 1η Οκτωβρίου του 2014, οι χώρες υποβάλλουν τις συμμετοχές τους στην Ακαδημία, η οποία μέσα στον Οκτώβριο θα αποφασίσει ποιες από αυτές πληρούν τις προϋποθέσεις για να μπουν στην τελική λίστα από την οποία θα προκύψει η λίστα των εννιά φιναλίστ τον Ιανουάριο του 2015 και στα τέλη του ίδιου μήνα η τελική πεντάδα του Οσκαρ Καλύτερης Ξένόγλωσσης Ταινίας….

Διαβάστε την συνέχεια του κειμένου στο flix.gr

Δείτε εδώ ποιες χώρες έχουν υποβάλλει μέχρι στιγμής τις συμμετοχές τους για το φετινό Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Διαβάστε ακόμη:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα