Η επιστροφή του Halloween και οι πρώτες διθυραμβικές αντιδράσεις

Η επιστροφή του Halloween και οι πρώτες διθυραμβικές αντιδράσεις

Η κινηματογραφική σειρά τρόμου που εμπνεύστηκε ο Τζον Κάρπεντερ απέκτησε το νέο της κεφάλαιο και αρκετοί υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερο ακόμα και από το πρώτο.

Το “Halloween” του Τζον John Carpenter (ή “Η Νύχτα με τις μάσκες», όπως είχε τιτλοφορηθεί όταν πρωτοπροβλήθηκε στην Ελλάδα) αποτελεί ένα all time classic θρίλερ που κατάφερε μέσα από την απλότητά του να εξελιχθεί σε μία από τις πιο επιτυχημένες κινηματογραφικές σειρές τρόμου. Πολλά από τις ταινίες Halloween που ακολούθησαν δεν κατάφεραν να προκαλέσουν την ανατριχίλα του πρώτου, κάτι που όπως φαίνεται έρχεται να αλλάξει το νεότερο κεφάλαιο, το οποίο σηματοδοτεί και την επιστροφή της Laurie Strode (Jamie Lee Curtis), της κοπέλας που αποτέλεσε “εμμονή” για τον σιωπηρό δολοφόνο με τη λευκή μάσκα Michael Myers.

Η ταινία θέλει να “διαγράψει” όλες τις προηγούμενες της σειράς και έχει γραφτεί έτσι ώστε να αποτελεί sequel του πρώτου Halloween (1978), πιάνοντας ωστόσο το νήμα της ιστορίας 40 χρόνια.

Ο Michael Myers δρπαετεύει από την ψυχιατρική κλινική και επιστρέφει δεκαετίες μετά αποφασισμένος να εκδικηθεί τη Laurie, τη μόνη που κατάφερε να γλιτώσει από τη δολοφονική μανία του.

Το νέο Halloween είναι σε σκηνοθεσία David Gordon Green και σενάριο που έγραψε μαζί με τους Danny McBride και Jeff Fradley. Όπως θα δείτε και στο trailer παρακάτω, σε πρώτο πλάνο μπαίνει η σύγκρουση της Μάσκας με την Laurie.

Η ταινία συμμετείχε στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορόντο και όσοι κατάφεραν να δουν τη μεταμεσονύκτια προβολή μίλησαν με ιδιαίτερη θέρμη για αυτή: Δυνατές ερμηνείες – ειδικά αυτή της Jamie Lee Curtis, έντονες στιγμές τρόμου, συγκίνησης (ναι, κάποιοι δήλωσαν ότι έκλαψαν) και πολύ χιούμορ, ίσως υπερβολικά πολύ. Σε κάθε περίπτωση το περιγράφουν ως μια ευχάριστη κινηματογραφική εμπειρία που κράτησε μέχρι το τέλος…

Δείτε το τρέιλερ:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα