Η μεγάλη επιστροφή του Γκρεγκ Λουγκάνις σε ένα ντοκιμαντέρ ολυμπιακών διαστάσεων

Η μεγάλη επιστροφή του Γκρεγκ Λουγκάνις σε ένα ντοκιμαντέρ ολυμπιακών διαστάσεων
1988: Greg Louganis of the USA prepares for the platform diving final competition which he received a gold medal for during the Seoul Olympics in Seoul, Korea. Mandatory credit: Pascal Rondeau/Allsport Getty Images

Ο Γρεγκ Λουγκάνις επιστρέφει ως μέντορας της αμερικανικής αποστολής καταδύσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ στο Flix

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

Μετά από πολύχρονη απουσία, ο Γρεγκ Λουγκάνις επιστρέφει ως μέντορας της αμερικανικής αποστολής καταδύσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και πρωταγωνιστής ενός ντοκιμαντέρ που αφηγείται την ιστορία μιας ζωής γραμμένης με την υπεράνθρωπη δύναμη της θέλησης ενός σπουδαίου αθλητή και ακτιβιστή.

Κάθε φορά που κάποιος αθλητής εκτελεί την προσπάθεια του στις καταδύσεις, είναι αδύνατον να μην έρθει στο μυαλό η σκηνή του τραυματισμού του Γρεγκ Λουγκάνις το 1988 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ και η αμέσως επόμενη σκηνή του θριάμβου του που έληξε με δύο χρυσά μετάλλια, ανακηρύσσοντας τον με διαφορά στον μεγαλύτερο αθλητή καταδύσεων στον κόσμο.

Ναι, ο Γρεγκ Λουγκάνις, υιοθετημένο παιδί από μία οικογένεια Ελληνοαμερικάνων, ήξερε να ξαναμπαίνει στο παιχνίδι, ακριβώς τη στιγμή που όλες οι πιθανότητες συνηγορούσαν για να μείνει απ’ έξω.

Έχοντας ήδη, το 1988, προσβληθεί από τον ιό του AIDS, θα περιμένε λίγα χρόνια ακόμη πριν δηλώσει δημόσια σε μια από τις πιο επιτυχημένες εκπομπές στην ιστορία των εκπομπών της Οπρα Γουίνφρι πως είναι γκέι και πως πάσχει από AIDS, κερδίζοντας το θαυμασμό όχι μόνο της queer κοινότητας αλλά κερδίζοντας την εκτίμηση όλων όσων είδαν στην ιστορία του ένα ζωντανό παράδειγμα της ανθρώπινης θέλησης.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο Flix

Δείτε το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ στο Flix

Διαβάστε ακόμα:

* 15 ταινίες που κρατούν ψηλά το ηθικό των Ολυμπιακών Αγώνων 

* Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου επιστρέφει στους ”Δρόμους της Φωτιάς”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα