Η πειρατεία σκοτώνει … το πορνό

Η πειρατεία σκοτώνει … το πορνό

Η βιομηχανία του πορνό έχει έναν από τους μεγαλύτερους τζίρους στην διεθνή οικονομία μαζί με τα ναρκωτικά, τα όπλα και άλλες παράνομες δραστηριότητες

Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία του πορνό έχει έναν από τους μεγαλύτερους τζίρους στην διεθνή οικονομία μαζί με τα ναρκωτικά, τα όπλα και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Φαίνεται όμως ότι τα τελευταία χρόνια έχει και έναν ισχυρό εχθρό που της προκαλεί μεγάλη οικονομική αιμορραγία. Η πειρατεία, όπως συμβαίνει και στον κινηματογράφο ή την μουσική, υπεξαιρεί το περιεχόμενο και το προσφέρει δωρεάν.

Το χειρότερο όμως είναι ότι σύμφωνα με μελέτες, οι χρήστες του διαδικτύου που επισκέπτονται ιστοσελίδες με τέτοια βίντεο και φωτογραφίες, προτιμούν τα site που δεν χρειάζεται να πληρώσουν άρα να αποκαλύψουν κάποιο στοιχείο της ταυτότητάς τους, μέσω πιστωτικών καρτών.

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Από το 2007 και μετά, η πώληση dvd που ήταν η αιχμή του δόρατος για την βιομηχανία έχει πέσει στο μισό.

Η οικονομική κρίση έχει επιδεινώσει τα πράγματα καθώς οι καταναλωτές όσο …πιστοί και αν ήταν στο αντικείμενο αυτό, δεν θέλουν να μπουν σε έξοδα από την στιγμή που μπορούν να το βρουν χωρίς να ξοδέψουν δεκάρα.

Έτσι οι εταιρείες παραγωγής δίνουν εκατομμύρια δολάρια για ταινίες και φωτογραφήσεις, οι οποίες μετά κυκλοφορούν παντού και οι ιστοσελίδες που τις φιλοξενούν κερδίζουν μεγάλα ποσά από διαφημίσεις άλλων ειδών…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα