Η συγκλονιστική “Φόνισσα” σε μία μοναδική προβολή στην Μικρή Επίδαυρο

Διαβάζεται σε 2'
Φόνισσα- Καραμπέτη
Μαριλένα Αναστασιάδου

Η “Φόνισσα” που σκηνοθέτησε η Εύα Νάθενα, είχε εξαιρετικά μεγάλη αποδοχή από το ελληνικό κοινό και συνεχίζει ακόμα και σήμερα να παρακολουθείται με αμείωτο ενδιαφέρον από τους σινεφίλ.

Ευχάριστη έκπληξη το γεγονός πως η πολυβραβευμένη ταινία Φόνισσα, της Εύας Νάθενα, θα προβληθεί στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου το προσεχές Σάββατο 10 Αυγούστου μετά από αίτημα του Δήμου Επιδαύρου και τη θετική ανταπόκριση της Εφορίας Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η συγκεκριμένη κινηματογραφική ταινία, είναι η εικαστική και δραματουργική μεταφορά της Φόνισσας του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και είχε εξαιρετικά μεγάλη αποδοχή από το Ελληνικό κοινό  – με εισιτήρια που πλησιάζουν τις 500.000 και συνεχίζει ακόμα και σήμερα να παρακολουθείται με αμείωτο ενδιαφέρον από τους σινεφίλ.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία της εικαστικού και σκηνοθέτιδας Εύας Νάθενα με απήχηση και βραβεύσεις στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,
Στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ SANGAI (βραβείο καλύτερης σκηνοθέτιδας) και πολλά ακόμη βραβεία αλλά και συμμετοχές σε Γερμανία, Γαλλία, Μαρόκο , San Francisco, Shanghai, ενώ η διεθνής καριέρα της θα συνεχιστεί έως και το 2025.

Φόνισσα- Καραμπέτη
Μαριλένα Αναστασιάδου

Η περίληψη της Φόνισσας

Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα, χήρα Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας. Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω. Τα μικρά κορίτσια του νησιού γίνονται θύματά της. Αφαιρώντας τους τη ζωή, η ίδια νιώθει ότι τα απαλλάσσει από το κοινωνικό φορτίο που η ύπαρξή τους επιφέρει. Οι πράξεις της κάποια στιγμή αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα