Η ταινία της εβδομάδας: 7 Μέρες στην Αβάνα

Η ταινία της εβδομάδας: 7 Μέρες στην Αβάνα

Επτά μέρες στην Αβάνα. Επτά σκηνοθέτες, επτά ιστορίες που προσπαθούν να συλλάβουν το πνεύμα της Κούβας. Ακούγεται σαν ένα κινηματογραφικό ταξίδι που πρέπει να κάνεις. Κι αξίζει τον κόπο ακόμη κι αν καταλήγει να μοιάζει περισσότερο με οργανωμένη εκδρομή με πούλμαν, παρά με κάτι μοναδικό, υπαρξιακό και ξεχωριστό...

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

Το εκτυφλωτικό φως και τα έντονα χρώματα, ο αυθόρμητος χορός και η πανταχού παρούσα μουσική, το μοιραίο πάθος και οι ισχυροί δεσμοί, η μαύρη μαγεία και το όραμα της Παρθένου Μαρίας, οι παράξενοι ντόπιοι και οι γοητευμένοι τουρίστες, οι λαϊκές γειτονιές και τα εμβληματικά αξιοθέατα συνυπάρχουν μοναδικά σε 7 κεφάλαια ή αλλιώς 7 διαδρομές με τον ίδιο προορισμό: τη σύγχρονη, εκλεκτική, ζωντανή Αβάνα.

Σ’ αυτές τις «7 Ημέρες στην Αβάνα» μας συνοδεύουν ένας υπέρ του δέοντος ενθουσιώδης Αμερικανός τουρίστας, ο Εμίρ Κουστουρίτσα σε μια μονίμως μεθυσμένη εκδοχή του εαυτού του, μια ταλαντούχα Κουβανή τραγουδίστρια σε δίλλημα, ένας παράξενος Παλαιστίνιος δημοσιογράφος με πολύ χρόνο στη διάθεση του, μια νεαρή ομοφυλόφιλη κοπέλα που πρέπει να εξαγνιστεί, μια σκληρά εργαζόμενη γυναίκα στην πιο επεισοδιακή μέρα της ζωής της κι ένα απαιτητικό άγαλμα της Παρθένου Μαρίας.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ

Οι υπόλοιπες ταινίες της εβδομάδας:

Οι Αναλώσιμοι 2

Τι Απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν;

Ο Κινηματογραφιστής

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα