Η Ζωή της Αντέλ (Κεφάλαια 1 & 2)

Η Ζωή της Αντέλ (Κεφάλαια 1 & 2)

Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών, ένας από τους πιο ευαίσθητους σύγχρονους σκηνοθέτες και δυο μαγικές πρωταγωνίστριες: μια κοριτσίστικη ερωτική ενηλικίωση που ήδη έγραψε ιστορία

Η Αντέλ, μαθήτρια λυκείου, 15 χρόνων, ονειρεύεται να βρει τον έρωτα και αρχίζει να εξερευνά τη σεξουαλική της ταυτότητα. Η σχέση της με έναν συμμαθητή της έχει άδοξο τέλος, χωρίς ποτέ να της προκαλέσει το ενδιαφέρον και την ερωτική ένταση που λαχταρά να ανακαλύψει. Η ζωή της ανατρέπεται από τη στιγμή που θα συναντήσει τυχαία μια νύχτα την Εμα, ένα κορίτσι με μπλε μαλλιά. Μαζί θα ζήσουν μια έντονη ερωτική σχέση γεμάτη πάθος, αλλά και αγάπη. Η Εμα βοηθά την Αντέλ όχι μόνο να ανακαλύψει τη σεξουαλική επιθυμία και απόλαυση αλλά και να προσδιορίσει την ταυτότητά της ως ενήλικη γυναίκα. Βασισμένο στο κόμικ “Το Μπλε Είναι το πιο Ζεστό Χρώμα” της Ζουλί Μαρό.

Θα είχε δίκιο κανείς να υποθέσει ότι ένα γαλλικό φιλμ που έχει σαν θέμα την παθιασμένη ερωτική σχέση δύο γυναικών και που διαρκεί δύο ώρες και 59 λεπτά, θα ήταν μια άσκηση σε μια γαλλικού τύπου συναισθηματική ομφαλοσκόπηση. Στο “La Vie d’Adèle” του Αμπντελατίφ Κεσίς, όμως, σχεδόν ούτε ένα πλάνο δεν μοιάζει περιττό ή τραβηγμένο, αφού το φιλμ σε βυθίζει ολοκληρωτικά στην πραγματικότητα της ηρωίδας του, στην καθημερινότητά της ζωής της και στον συναισθηματικό της κόσμο, στην ερωτική σχέση που θα την σημαδέψει και θα την καθορίσει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Flix.gr

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη της Αντέλ Εξαρχόπουλος στο Flix

Διαβάστε και δείτε τα πάντα για τη «Ζωή της Αντέλ» εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα