Κάννες 2014 / «Grace of Monaco»: Είναι δύσκολο να είσαι πριγκίπισσα. Στο σινεμά

Κάννες 2014 / «Grace of Monaco»: Είναι δύσκολο να είσαι πριγκίπισσα. Στο σινεμά

Η Νικόλ Κίντμαν θα μπορούσε κάλλιστα να είναι γαλαζοαίματη. Αλλά η ταινία του Ολιβιέ Νταάν δεν έχει φιλοδοξίες να ανέβει σε κανέναν κινηματογραφικό θρόνο.

Επιμέλεια: Γιώργος Κρασσακόπουλος

Μπορεί το «Ζωή σαν Τριαντάφυλλο», η ταινία του Ολιβιέ Νταάν για την Εντίτ Πιαφ να έδειξε τον σωστό τρόπο να κάνεις μια κινηματογραφική βιογραφία και να χάρισε το οσκαρ στην Μαρίον Κοτιγιάρ, αλλά αντίστοιχα κατορθώματα μοιάζουν δύσκολο να επαναληφθούν με το «Grace of Monaco».

Μπορεί η ζωή της Γκρέις Κέλι, βραβευμένης με οσκαρ πρωταγωνίστριας του Χόλιγουντ που εγκατέλειψε την ηθοποιία για να παντρευτεί τον πρίγκηπα Ρενιέ του Μονακό, να περιγράφεται με λέξεις όπως «μυθιστορηματική», αλλά δυστυχώς αυτή εδώ η εκδοχή της δεν είναι προορισμένη να γράψει κινηματογραφική ιστορία.

Το φιλμ του Νταάν είναι αναμφίβολα πλούσιο, καλογυρισμένο και λαμπερό, αλλά την ίδια στιγμή είναι επίπεδο, επιφανειακό, σχεδόν βαρετό, σαν ένα λουσάτο μα αδιάφορο φωτορομάντζο που προσπαθεί να είναι τα πάντα, από οικογενειακό δράμα μέχρι σχεδόν ταινία κατασκοπίας δίχως να αριστεύει σε κανέναν τομέα…

Διαβάστε την συνέχεια του κειμένου στο flix.gr

Δείτε το τρέιλερ

Διαβάστε ακόμη:

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 67ο Φεστιβάλ Καννών που φέτος διεξάγεται από τις 14 έως και τις 25 Μαΐου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί και θα σας μεταφέρει συνεχώς ό,τι θα συμβαίνει μέσα και έξω από τις αίθουσες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα