Κάννες 2014: Μέρα 10η και τελευταία

Κάννες 2014: Μέρα 10η και τελευταία

Μπορεί το Φεστιβάλ Καννών ν' αναδεικνύει το σινεμά του σήμερα, αλλά η Παρασκευή ήταν αφιερωμένη σε μια ταινία που έκλεισε τα 20 χρόνια της: το «Pulp Fiction»!

Επιμέλεια: Λήδα Γαλανού

Περισσότερο από κάθε ταινία που έκανε την πρεμιέρα της τη 10η μέρα του 67ου Φεστιβάλ Καννών – και τελευταία για το πρόγραμμα πριν την απονομή των βραβείων – αξέχαστη θα μείνει αυτή η Παρασκευή για μια επίσκεψη από τα παλιά. Το «Pulp Fiction» έκλεισε 20 χρόνια απ’ όταν πρωτοπροβλήθηκε στις Κάννες (ποιος τρόμαξε;), επέτειος που γιορτάστηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο!

Ο Κουέντιν Ταραντίνο, η Ούμα Θέρμαν και ο Τζον Τραβόλτα (μαζί με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν κι άλλους συντελεστές της ταινίας), έφεραν το groove τους στο κόκκινο χαλί, έδωσαν συνέντευξη Τύπου και, το καλύτερο, παρουσίασαν την επετειακή προβολή του «Pulp Fiction» στο Cinéma de la Plage, στην παραλία των Καννών, ενώ ο κόσμος που έτρεξε να τους δει ήταν περισσότερος κι από τους κόκκους της άμμου! Είπε ο Κουέντιν Ταραντίνο στους δημοσιογράφους: «Οπως πολλοί ακόμα σκηνοθέτες, αγαπώ τον διάβολο. Κι είναι μάλλον ασυνείδητο.

Μου αρέσει να παρουσιάζω έναν ήρωα στο κοινό, δείχνοντας την πιο βίαιη, ελεεινή πλευρά της ύπαρξής του. Αλλά κάθε φορά, το κοινό παίρνει το μέρος του. Η δεκαετία που προηγήθηκε της πρώτης μου ταινίας ήταν τα ‘80s. Αυτή ήταν η πιο καταπιεσμένη περίοδος για το σινεμά μετά το ’50, γιατί η βιομηχανία ήθελε οι θεατές ν’ αγαπούν τους ήρωες ό,τι και να συνέβαινε. Αν δεν τους αγαπούσαν, η ταινία ήταν αποτυχία. Εγώ δεν μπορούσα να το αντέξω αυτό. Οι ταινίες μου είναι μια αντίδραση ενάντια σ’ αυτήν την καταπίεση του ’80.»

Διαβάστε τη συνέχεια στο Flix.gr

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 67ο Φεστιβάλ Καννών που φέτος διεξάγεται από τις 14 έως και τις 25 Μαΐου. Το Flix βρίσκεται εκεί και σας μεταφέρει συνεχώς ό,τι θα συμβαίνει μέσα και έξω από τις αίθουσες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα