Κάννες 2014: Μέρα 6η

Κάννες 2014: Μέρα 6η

Η έκτη ημέρα του 67ου Φεστιβάλ Καννών, μπορεί να ανακηρυχθεί επίσημα σε «Μέρα Xenia», μια και γέμισε με την παρουσία της νέας ταινίας του Πάνου Χ. Κούτρα και των συντελεστών της. Από κοντά, η ομάδα του «Maps to the Stars» του Κρόνενμπεργκ και του «Foxcatcher» του Μπένετ Μίλερ.

Η Δευτέρα ήταν «Μέρα Xenia» για το Φεστιβάλ Καννών, τουλάχιστον για την ελληνική αποστολή, αλλά και για κάποιους χιλιάδες θεατές και επαγγελματίες που συνέρρευσαν στις δύο προβολές της ταινίας, τη μεσημεριανή δημοσιογραφική και τη βραδινή επίσημη, για να γεμίσουν δυο φορές ασφυκτικά την αίθουσα Ντεμπισί, χωρητικότητας 1068 ατόμων.

Ο Πάνος Χ. Κούτρας, οι δυο πρωταγωνιστές του, Νίκος Γκέλια και Κώστας Νικούλι και ολόκληρη η πολυπληθής ομάδα της ταινίας, χαμογέλασε στους φωτογράφους στο πρωινό photocall και, το βράδυ, με ελαφριά βροχή που κανέναν δεν πτόησε, ανέβηκε το κόκκινο χαλί. «Με την καλύτερη και πιο ώριμη σκηνοθετικά ταινία της καριέρας του, ο Πάνος Χ. Κούτρας δεν περιορίζεται σε ένα πολιτικό σινεμά καταγγελίας, αλλά καταθέτει ένα τρυφερό, ουμανιστικό μανιφέστο. Προσφέροντας φιλοxenia, την ιστορική στιγμή που τη χρειαζόμαστε όσο ποτέ,» γράψαμε βλέποντας το «Xenia»: διαβάστε εδώ ολόκληρη τη γνώμη του Flix.

Μετά το πρωινό photocall…

Διαβάστε τη συνέχεια στο Flix.gr

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 67ο Φεστιβάλ Καννών που φέτος διεξάγεται από τις 14 έως και τις 25 Μαΐου. Το Flix βρίσκεται εκεί και σας μεταφέρει συνεχώς ό,τι θα συμβαίνει μέσα και έξω από τις αίθουσες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα