Κάννες 2014: Μέρα 8η

Κάννες 2014: Μέρα 8η

Φτάνοντας προς το τέλος του, το 67ο Φεστιβάλ Καννών θυμήθηκε τα νιάτα του με μια απαστράπτουσα Σοφία Λόρεν να προκαλεί τον πανικό στην Κρουαζέτ, ένα απών Ζαν-Λικ Γκοντάρ να βρίσκεται στο στόμα όλων και την Κατρίν Ντενέβ να ανάβει τσιγάρο στο κόκκινο χαλί!

Κείμενο: Μανώλης Κρανάκης

«Παραλίγο να μην κάνω ποτέ καριέρα. Δεν ήμουν φωτογενής. Οι κινηματογραφικοί παραγωγοί παραπονιόντουσαν ότι το στόμα μου είναι πολύ μεγάλο, η μύτη μου ογκώδης. Πήγαινα σε ακροάσεις και δεν μου ξανατηλεφωνούσαν ποτέ. Ομως, σιγά σιγά, οι διευθυντές φωτογραφίας έμαθαν πώς να κινηματογραφούν το πρόσωπό μου…»

Η Σοφία Λόρεν βρέθηκε στο 67ο Φεστιβάλ Καννών για τρεις λόγους: ο ένας ήταν για να παρευρεθεί στην προβολή της αποκατεστημένης κόπιας του «Γάμος αλά Ιταλικά» του Βιτόριο Ντε Σίκα, ο δεύτερος ήταν να τιμήσει τον γιο της, Εντουάρντο Πόντι και τη μικρού μήκους ταινία του «H Aνθρώπινη Φωνή» στην οποία πρωταγωνιστεί και είναι βασισμένη στο έργο του Κοκτό στο τμήμα «Cannes Classics» και ο τρίτος για να δώσει ένα ωριαίο masterclass προσφέροντας στους φανατικούς της θαυμαστές όλη τη… Σοφία των έξι δεκαετιών και των 100 περίπου ταινιών που έχει κάνει.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο Flix.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα