Kurt Cobain: Montage of Heck, ο τίτλος της νέας ταινίας με θέμα τη ζωή του

Kurt Cobain: Montage of Heck,  ο τίτλος της νέας ταινίας με θέμα τη ζωή του

Η νέα ταινία για τον Kurt Cobain, που ασχολείται με τη ζωή και την τέχνη του, αναμένεται να αλλάξει όσα γνωρίζαμε για τον μύθο των Nirvana.

Επιμέλεια: Εύη Κιόρρι

Ακυκλοφόρητες φωτογραφίες και στοίχοι του διάσημου τραγουδιστή των Nirvana, αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο νέο ντοκιμαντέρ που γυρίζεται με θέμα τη ζωή του.

Η νέα ταινία, που αναμένεται να κυκλοφορήσει την ερχόμενη χρονιά από το αμερικάνικο κανάλι HBO, θα βασιστεί σε υλικό που έχει παραχωρηθεί από την οικογένειά του. Οι πρώτες πληροφορίες για την ταινία αναφέρουν πως θα αλλάξουν πολλά από όσα γνωρίζαμε για τον μύθο της μουσικής, Παραγωγός της ταινίας θα είναι η κόρη που απέκτησε ο ίδιος με τη διάσημη τραγουδίστρια Courtney Love, η Frances Bean Cobain, που δήλωσε πως, “Η ταινία θα αποτελεί μια εκτενή ανασκόπηση στη ζωή και τη τέχνη του Kurt”.

Σκηνοθέτης της ταινίας θα είναι ο Brett Morgen, ο οποίος γύρισε και το ντοκιμαντέρ Crossfire Hurricane των Rolling Stones.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, που δεν έχει γνωρίσει προσωπικά τον τραγουδιστή, δήλωσε ” Όταν άρχισα να ψάχνω στα αρχεία του Kurt ανακάλυψα πάνω από 200 ώρες ακυκλοφόρητης μουσικής, ανακάλυψα έναν μεγάλο αριθμό έργων τέχνης, αμέτρητες ώρες βιντεοσκοπημένου ακυκλοφόρητου υλικού με την οικογένειά του και πάνω από 4.000 σελίδες γραπτών”.

Το όνομα της ταινίας, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, προέκυψε από μια ακυκλοφόρητη κασέτα που έφτιαξε ο ίδιος το 1988. Ακόμη, αναφέρει πως το υλικό “εκθέτει ένα άγνωστο προς το κοινό προφίλ του τραγουδιστή, αφού ο ίδιος σπάνια αποκάλυπτε πτυχές της ζωής του στα μέσα”.

 

Παράλληλα, είπε” Όταν έψαχνα τα αρχεία του ήρθα αντιμέτωπος με έναν εντελώς διαφορετικό άνθρωπο από αυτόν που προέβαλλαν τόσα χρόνια τα μέσα. Ο τρόπος που ο Kurt εξέφραζε τον εαυτό του στις συνεντεύξεις, ήταν μια αχνής αναφορά στο ποιος ήταν στην πραγματικότητα”.

Η ταινία θα πλαισιώνεται από τραγούδια και μουσική του συγκροτήματος, γνωστή και άγνωστη προς το κοινό. Ο σκηνοθέτης ψάχνοντας τα φωτογραφικά αρχεία του τραγουδιστή τόνισε πως “Αυτά τα κομμάτια προβάλλουν έναν κόσμο που κανείς δε έχει δει”.

 

Η Courtney Love, χήρα του Cobain, σε συνέντευξή της σχετικά με την ταινία ενέκρινε το εγχείρημα θεωρώντας πως θα ήταν καλό οι θαυμαστές του τραγουδιστή να γνωρίσουν ποιος ήταν πραγματικά.

Πηγή: TheIndependent

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα