Λαμπερή πρεμιέρα της ταινίας “Ο Εχθρός μου” του Γιώργου Τσεμπερόπουλου

Λαμπερή πρεμιέρα της ταινίας “Ο Εχθρός μου” του Γιώργου Τσεμπερόπουλου

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην επίσημη πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας "Ο Εχθρός Μου" (Pics+Vid)

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013. Πλήθος σημαντικών προσκεκλημένων και αμετανόητων κινηματογραφόφιλων κατέκλυσαν τον κινηματογράφο ODEON KOSMOPOLIS (Λεωφ. Κηφισίας 73 – Κόμβος Αττικής Οδού) για την πρεμιέρα της ταινίας του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, “Ο Εχθρός Μου”.

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Αθήνα από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, τόσο οι συντελεστές της ταινίας όσο και αρκετοί εκλεκτοί εκπρόσωποι της καλλιτεχνικής επικαιρότητας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πιο δυνατή κινηματογραφική ιστορία των ημερών μας, τρεις μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία της στους κινηματογράφους.

Στην πρεμιέρα παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Πέτρος Τατσόπουλος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Νίκος Περάκης, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Κωστής Μαραβέγιας, Ντίνος Αυγουστίδης, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Μανώλης Αναγνωστάκης, Στέλιος Κούλογλου, Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Ευγενία Δημητροπούλου, Τώνης Λυκουρέσης, Γρηγόρης Καραντινάκης, Βασίλης Αλεξάκης, Σωτήρης Γκορίτσας, Αγάπη Κεφαλογιάννη, Γιάννης Χουβαρδάς, Άλκηστις Πουλοπούλου και Πέννυ Παναγιωτοπούλου,  οι οποίοι φωτογραφήθηκαν παρέα με τους ενθουσιασμένους συντελεστές αλλά και τους φίλους του «Εχθρού» που αγκάλιασαν την ταινία με θέρμη.

Λίγα χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία της «Πίσω Πόρτας», ο σημαντικός Έλληνας σκηνοθέτης επιστρέφει στα  κινηματογραφικά τεκταινόμενα με μια ταινία που μοιάζει βγαλμένη από τη ζωή μας. «Ο Εχθρός Μου» έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ και αμέσως μετά προβλήθηκε σε πανελλήνια πρώτη, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Στην απίστευτα επιτυχημένη διπλή, sold out, προβολή της ταινίας που ακολούθησε, στο πλαίσιο του BFI London Film Festival, ο υπεύθυνος προγράμματος του τμήματος “Thrill” του φεστιβάλ, Damon Wise, ο οποίος συμπεριέλαβε την ταινία ανάμεσα σε κάποιες από τις πιο σημαντικές κινηματογραφικές επιτυχίες όλων των εποχών, έγραψε για την ταινία: «Ανθρώπινη συγκίνηση μέσα από μια ιστορία που  μας φέρνει αντιμέτωπους με τα όρια μας, με το ποιοι είμαστε αληθινά. ”.

Και ο P. Durban στο24frames, έγραψε: «Εξαιρετική μουσική και πολύ δυνατές ερμηνείες όλων των ηθοποιών, με κορυφαίους τους Μανώλη Μαυροματάκη και Γιώργο Γάλλο».

Λίγα λόγια για την υπόθεση της ταινίας:

Ένας οικογενειάρχης του σήμερα (Μανώλης Μαυροματάκης), αμετανόητα ιδεολόγος, χαλαρός, συνετός και συνειδητοποιημένος, χάνει τη γη κάτω απ’ τα πόδια του, όταν η οικογενειακή του θαλπωρή παραβιάζεται από την εισβολή μιας ανελέητης συμμορίας. Ενώ πρέπει να επαναφέρει την απαιτούμενη σταθερότητα στο εσωτερικό του σπιτιού του, ο ήρωάς μας, εναντιώνεται στη βία και ψάχνει εμμονικά, με την βοήθεια ενός γείτονα, να βρει τους εισβολείς. Θα τα καταφέρει να ισορροπήσει στη λεπτή γραμμή της λογικής ή θα τυφλωθεί από την οργή του και θα πάρει το νόμο στα χέρια του;

Δείτε το site της ταινίας

Ακολουθήστε τον «Εχθρό» στο Facebook

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα