Μάθετε γιατί ο Ντέιβιντ Λιντς θα ψηφίσει Μπαράκ Ομπάμα!

Μάθετε γιατί ο Ντέιβιντ Λιντς θα ψηφίσει Μπαράκ Ομπάμα!
Til presse møde på Gammel strand, hvor han udstiller. POLFOTO

Για ποιους λόγους ο Ντέιβιντ Λιντς θα ψηφίσει εκ νέου Μπαράκ Ομπάμα. Συμμετοχή στο πρότζεκτ που περιλαμβάνει ονόματα από τον χώρο του θεάματος

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

Υπάρχουν πολλοί προφανείς λόγοι για τους οποίους ο Ντέιβιντ Λιντς ήταν σίγουρο ότι θα υποστήριζε τον Μπαράκ Ομπάμα και την επανεκλογή του στις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές. Μόνο που ο Ντέιβιντ Λιντς δεν υπήρξε ποτέ… προφανής!

Με τίτλο «I Have Noticed Something in Mitt Romney’s Name», ο λόγος για τον οποίο ο Ντέιβιντ Λιντς θα ξαναψηφίσει Ομπάμα φέρει τον αριθμό 52 μιας δράσης «90 μέρες, 90 λόγοι» που περιλαμβάνει ονόματα από τον χώρο του κινηματογράφου, της μουσικής και της λογοτεχνίας, οι οποίοι αναλύουν το σκεπτικό της ψήφου τους και που αποκαλύπτονται καθημερινά – τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές βρισκόμαστε στον αριθμό 79.

Ανάμεσα σε όσους συμμετέχουν στο ανεξάρτητο πρότζεκτ που εμπνεύστηκαν δύο Δημοκρατικοί από το Σικάγο, βρίσκει κανείς από τον Μπεν Στίλερ («Ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει βελτιώσει τις συνθήκες των ενεργών και αποσυρμένων στρατιωτικών») και τον Τζον Σέιλς («Ο Ομπάμα έχει ακόμη κάποιο σεβασμό για την αλήθεια») μέχρι τον Τζάντ Απατοου («Ο Μπαράκ Ομπάμα υποστηρίζει την ίση αμοιβή για την ίση εργασία») και αποτελεί στην πραγματικότητα μια σύνοψη των αρετών του πρώτου αφροαμερικάνου Πρόεδρου των Η.Π.Α. και το καλύτερο «πρόγραμμα» που (δεν) θα μπορούσε να σκεφτεί ούτε το επίσημο γραφείο που οργανώνει την προεκλογική του καμπάνια.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο Flix

Διαβάστε ακόμα:

* «You Don’t Own Me»: Οι Μιράντα Τζουλάι και Λένα Ντάναμ τραγουδούν στον… Μιτ Ρόμνεϊ!

* Η Λένα Ντάναμ αφηγείται στην κάμερα την πρώτη της φορά…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα