Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν

Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν

Ο Σεντρίκ Κλαπίς ολοκληρώνει την άτυπη τριλογία («Euroflirt», «Ρώσικες Κούκλες») πάνω στους, όχι τόσο νεαρούς πια, πολίτες του κόσμου ήρωές του με μία ακόμα χαριτωμένη, γλυκιά, αλλά όχι και τόσο πρωτότυπη πλέον ρομαντική κομεντί.

Επιμέλεια: Πόλυ Λυκούργου

Οι Erasmus φοιτητές του «Euroflirt», οι νεαροί γοητευτικοί ήρωες από τις «Ρώσικες Κούκλες», μεγάλωσαν. Κοντεύουν πλέον τα σαράντα. Συναντάμε τον Ξαβιέ στο Παρίσι, τη στιγμή που η σχέση του με τη Γουέιντι κλονίζεται ανεπίστρεπτα. Χωρίζουν, μετά από 10 χρόνια και δύο παιδιά, εκείνη γνωρίζει κάποιον άλλον και θέλει να μεταφέρει την νέα της ζωή και την οικογένεια στην Νέα Υόρκη. Στην αμερικανική μητρόπολη έχει μετακομίσει και η Ιζαμπέλ με τη Ζου, τον έρωτα της ζωής της – αφού πρώτα ο κολλητός φίλος της Ξαβιέ της έκανε δώρο το σπέρμα του για να μπορέσει το γκέι ζευγάρι να αποκτήσει ένα μωρό. Η Μαρτέν, η παλιά σύντροφος του Ξαβιέ, είναι και εκείνη χωρισμένη μητέρα δύο παιδιών.

Μιλούν συχνά στο skype. Ο Ξαβιέ μετακομίζει στην Νέα Υόρκη για να είναι κοντά στα παιδιά του. Νέα ζωή, μετανάστευση, χάος, πράσινη κάρτα, λευκοί γάμοι, θετοί γονείς, γκέι γονείς, παλιοί και νέοι φίλοι. Ο 40χρονος συγγραφέας παρατηρεί τη ζωή του, τη ζωή, σαν ένα κατακερματισμένο «κινέζικο παζλ» (ο πρωτότυπος τίτλος της ταινίας), όπου κάθε κομμάτι έχει το σχήμα, το χρώμα, τη θέση του μέσα στην ευρύτερη εικόνα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχεις πάντα την ωριμότητα και τη διαύγεια να το εντοπίσεις, να το τοποθετήσεις σωστά. Σίγουρα όμως, δεν μπορείς να το πιέσεις να χωρέσει κάπου που δεν ανήκει…

Διαβάστε τη συνέχεια στο Flix.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα