“Μυθικό” ποσό σε δημοπρασία για το καπέλο του Ιντιάνα Τζόουνς

Διαβάζεται σε 3'
Kαπέλο εμπνευσμένο από το φεντόρα του Indiana Jones (φωτογραφία αρχείου)
Kαπέλο εμπνευσμένο από το φεντόρα του Indiana Jones (φωτογραφία αρχείου) iStock

Το χαρακτηριστικό καπέλο του Ιντιάνα Τζόουνς πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Λος Άντζελες.

To καπέλο που φορούσε ο ηθοποιός Χάρισον Φορντ στη δεύτερη ταινία του franchise Ιντιάνα Τζόουνς πουλήθηκε για σχεδόν μισό εκατομμύριο λίρες σε δημοπρασία. Το καφέ τσόχινο φεντόρα – που κατασκευάστηκε ειδικά για την ταινία “Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού” – απέφερε 630.000 δολάρια (487.000 λίρες) στο Λος Άντζελες την Πέμπτη.

Επίσης, δημοπρατήθηκαν κι άλλα αντικείμενα από τον κινηματογράφο, μεταξύ των οποίων και κάποια από τις παραγωγές των Star Wars, Harry Potter και James Bond.

Ο Ιντιάνα Τζόουνς, ο περιπετειώδης αρχαιολόγος, εμφανίζεται με το εμβληματικό καπέλο του στην αρχή της ταινίας, όπου αυτός και οι σύντροφοί του πηδούν από ένα αεροπλάνο σε μια φουσκωτή σχεδία. Κατά τη διάρκεια της σκηνής, βρίσκεται σε ένα αεροπλάνο μαζί με την τραγουδίστρια Γουιλελμίνα “Γουίλι” Σκοτ, την οποία υποδύεται η Κέιτ Κάπσο, και τον 12χρονο φίλο του, Σορτ Ράουντ, που παίζει ο Κε Χούι Κουάν, ενώ προσπαθούν να ξεφύγουν από μια κινεζική εγκληματική οργάνωση. Μετά την υπονόμευση της πτήσης από τον πιλότο, η τριάδα χρησιμοποιεί τη σχεδία για να πέσει από το αεροπλάνο.

Το φεντόρα φορέθηκε επίσης από τον κασκαντέρ του Φορντ, Ντιν Φεραντίνι, και πουλήθηκε μαζί με αδημοσίευτες φωτογραφίες του κασκαντέρ να φορά την πλέον εμβληματική στολή στα γυρίσματα. Ο Φεραντίνι πέθανε πέρυσι. Το καπέλο προήλθε από τη δική του προσωπική συλλογή.

Το σκούρο χρωματιστό φεντόρα ήταν μια αναβάθμιση του αρχικού καπέλου που εμφανίστηκε στην πρώτη ταινία Ιντιάνα Τζόουνς – “Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού” – με ένα “πιο κωνικό” σχήμα σε σχέση με το πρώτο, όπως δήλωσε ο οίκος δημοπρασιών Propstore.

Κατασκευασμένο από την εταιρεία Herbert Johnson Hat Company στο Λονδίνο, η εσωτερική επένδυση φέρει χρυσά μονογράμματα με τα αρχικά “IJ”, αναφέρει το BBC.

Επίσης, πουλήθηκε σε δημοπρασία ένα κράνος που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία Star Wars “Η Επιστροφή των Τζεντάι” του 1983 – που αγοράστηκε για 315.000 δολάρια (243.000 λίρες) – καθώς και ένα ραβδί με φωτισμό που χρησιμοποιήθηκε από τον Ντάνιελ Ράντκλιφ στην ταινία “Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν”, το οποίο προσέλκυσε μια νικητήρια προσφορά των 53.550 δολαρίων (41.400 λίρες). Εν τω μεταξύ, ένα κοστούμι που φορέθηκε από τον Ντάνιελ Κρεγκ στην ταινία Τζέιμς Μποντ “Skyfall” του 2012 πουλήθηκε για 35.000 δολάρια (27.000 λίρες).

Ο Μπράντον Άλινγκερ, διευθύνων σύμβουλος της Propstore, δήλωσε ότι ο οίκος δημοπρασιών ήταν “υπερήφανος που συνδέθηκε με ένα τόσο ευρύ φάσμα θαυμαστών που λατρεύουν αυτά τα ιστορικά κομμάτια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα