Motion Capture: κινδυνεύουν οι σταρ να δουν τους εαυτούς τους σε πορνοταινία;

Motion Capture: κινδυνεύουν οι σταρ να δουν τους εαυτούς τους σε πορνοταινία;

Σε masterclass του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Αμπού Ντάμπι, ο ειδικός στα motion capturing softwares Κλάιντ ΝτεΣούζα, προειδοποίησε το Χόλιγουντ για κινδύνους υποκλοπής της ... μορφής των πρωταγωνιστών του.

Επιμέλεια: Πόλυ Λυκούργου

Η μέθοδος του motion capturing (ηθοποιοί γυρίζουν τις σκηνές τους σε blue screen φορώντας ειδικές φόρμες με αισθητήρες που καταγράφουν την κίνηση του σώματος και την έκφραση του προσώπου τους) έχει προάγει την κινηματογραφική τεχνολογία τα τελευταία χρόνια και έχει ανεβάσει τον πήχη με δουλειές της τάξεως των «Avatar», «Tin Tin», «Ο Πλανήτης των Πιθήκων: η Εξέγερση» , ανάμεσα σε πολλές άλλες. Βήμα θετικό μίας εξέλιξης που προσδίδει στην μαγεία του σινεμά (αν και υπάρχουν πολλά δείγματα κακοφτιαγμένης motion capture τεχνικής στο animation που σηκώνει συζήτηση: π.χ. «Polar Express»).

Ενα masterclass στα πλαίσια του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Αμπού Ντάμπι όμως δίνει και μία νέα διάσταση στο φαινόμενο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στο Χόλιγουντ και στο privacy των μεγάλων σταρ του που θα στα χέρια επιτήδειων θα μπορούσαν να εμφανιστούν ακόμα και σε ταινίες πορνό.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα