New Mutants: Η τελευταία ταινία X-men της Fox είναι θρίλερ

New Mutants: Η τελευταία ταινία X-men της Fox είναι θρίλερ

Το trailer της ταινίας New Mutants ξεπέρασε τις 5,5 εκατ. προβολές στο YouTube - Ποιοι είναι οι έφηβοι X-men που πρωταγωνιστούν στην τελευταία ταινία κόμικ της Fox.

Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το νέο επίσημο trailer της νέας ταινίας της Fox (που πιθανότατα αποτελεί και την τελευταία της κινηματογραφική μεταφορά κόμικ της Marvel) με τίτλο “New Mutants” (Νέοι Μεταλλαγμένοι).

Πρόκειται για μια ταινία, η οποία θα κυκλοφορήσει με μεγάλη χρονική καθυστέρηση (σ.σ.: τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2017) δεδομένου ότι “σκόνταψε” πάνω στην εξαγορά της Fox από την Disney. Πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν ότι μετά το deal – μαμούθ και την εισπρακτική αποτυχία του “Dark Phoenix” – της άλλης ταινίας X-men που πρόλαβε να κυκλοφορήσει η Fox – οι Νέοι Μεταλλαγμένοι θα έμεναν στα αζήτητα. Η δημοσιοποίηση του trailer ωστόσο επιβεβαιώνει ηχηρότατα ότι η Marvel έδωσε το “πράσινο φως” για την κυκλοφορία της ταινίας, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 3 Απριλίου 2020.

Η ανταπόκριση των χρηστών στις πρώτες εικόνες από την ταινία ήταν ιδιαίτερα θετική. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο YouTube το trailer καταμετρά περισσότερες από 5,5 εκατ. προβολές. Εκεί που πρωτοτυπεί το φιλμ είναι ότι παρόλο που αφορά σε μια ομάδα υπερηρώων, έχει ξεκάθαρα χαρακτήρα θρίλερ αντί περιπέτειας, με τους πρωταγωνιστές να μη φορούν πολύχρωμα κοστούμια (ή μαύρο δέρμα) και να δείχνουν εύθραυστοι παρά υπερδύναμοι. Η ατμόσφαιρα θυμίζει κάτι από Steven King ενώ ο βασικός χώρος στον οποίο εξελίσσεται η ιστορία είναι ένα νοσοκομείο, στο οποίο οι ήρωες μοιάζουν αιχμάλωτοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε μια έντονη φημολογία ότι το New Mutants θα αποτελέσει επίσημο κεφάλαιο του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, γνωστού εν συντομία ως MCU, κάτι που ωστόσο δεν ισχύει. Η ταινία είναι ανεξάρτητη, πιθανώς και από τις ταινίες X-men της Fox.

Τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Τζον Μπουν, γνωστός από το φιλμ «Το Λάθος Αστέρι»,. Στο καστ συναντάμε τους Μέισι Γουίλιαμς (η Άρια από το «Game of Thrones») στον ρόλο της Wolfsbane, την Άνια Τέιλορ-Τζόι («The Witch», «Split») ως Magik (σ.σ.: οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η Τέιλορ-Τζόι είναι η ιδανική επιλογή για τον ρόλο), τον Τσάρλι Χίτον («Stranger Things») που υποδύεται τον Cannonball, τον Χένρι Ζάγκα («Teen Wolf») ως Sunspot, την Μπλου Χαντ («The Originals») στον ρόλο της Mirage και τέλος την Άλις Μπράγα ως Δρ. Cecilia Reyes.

Ως προς την πλοκή, από τα όσα λίγα μπορούμε να καταλάβουμε, οι έφηβοι μεταλλαγμένοι είναι έγκλειστοι σε ένα νοσοκομείο γιατί δεν ξέρουν πώς προέκυψαν οι παράξενες δυνάμεις που έχουν. Στο ίδρυμα επικεφαλής είναι η Dr. Reyes, η οποία γνωρίζει ότι οι δυνάμεις είναι προϊόν της γονιδιακής μετάλλαξής τους, με την οποία γεννήθηκαν. Μαζί τους στο κτίριο φαίνεται να υπάρχει μια σκοτεινή δύναμη που καταδιώκει τους νεαρούς ήρωες, γεγονός που θα τους αναγκάσει να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να επιβιώσουν.

Οι New Mutants Fox

(Από δεξιά προς αριστερά) Ο Cannonball, η Magik, η Mirage, o Sunspot και η Wolfsbane

Ποιοι είναι οι Νέοι Μεταλλαγμένοι

Οι Νέοι Μεταλλαγμένοι είναι ουσιαστικά μια νεότερη γενιά των X-men. Όταν οι X-men εξαφανίστηκαν για μια περίοδο στο διάστημα (για να σώσουν τον γαλαξία) ο καθηγητής Xavier αποφάσισε να στρατολογήσει μια νέα ομάδα εφήβων που γεννήθηκαν με υπερδυνάμεις και να τους καθοδηγήσει έτσι ώστε να μπορούν να τις ελέγξουν τους και ενδεχομένως μια μέρα – όταν αποφοιτήσουν – να γίνουν και αυτοί μέλη των X-men.

Η ομάδα πρωτοεμφανίστηκε στο ομότιτλο Graphic Novel # 4 της Marvel που εκδόθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου του 1982 και λίγες ημέρες μετά ακολούθησε η έκδοση της δικής της σειράς κόμικ.

Η πρώτη εμφάνιση των Νέων Μεταλλαγμένων στο Marvel Graphic Novel #4

 

Δημιουργός τους είναι ο “πατέρας” των X-men Chris Claremont, ο οποίος όπως έχει δηλώσει ήταν αρχικά διστακτικός για το εάν έπρεπε να υπάρχει δεύτερη ομάδα μεταλλαγμένων πέραν από τους X-men. Ωστόσο ο τότε διευθυντής της Μarvel Jim Shooter φέρεται να του είχε πει ότι είτε θα το κάνει εκείνος είτε θα βρεθεί κάποιος άλλος… Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομά τους βγήκε κατευθείαν από τον Stan Lee, ο οποίος έχει πει ότι πριν σκεφτεί τον τίτλο X-men είχε σχεδόν καταλήξει στο όνομα “Μutants”.

Η αρχική ομάδα των Νέων Μεταλλαγμένων είχε όπως οι X-men πολυεθνικό χαρακτήρα και περιελάμβανε:

– Την Xi’an Coy Manh / Karma: Μια 19χρονη Βιετναμέζα που διετέλεσε αρχικά ως αρχηγός της ομάδας. Μπορούσε να καταλάβει πνευματικά τα σώματα άλλων ανθρώπων.

– Τον Sam Guthrie / Cannonball: Έναν 16χρονο από το Κεντάκι των ΗΠΑ, ο οποίος μπορεί να παράξει θερμοκινητική ενέργεια και να πετάξει με ταχύτητα ρουκέτας. Όσο πετάει είναι άτρωτος.

 

– Την Danielle Moonstar / Mirage: Μια απόγονος της ινδιανικής φυλής Τσεγιέν που μπορεί να δημιουργήσει τρισδιάστατα οράματα, βασισμένα συνήθως στον φόβο των άλλων.

– Τον Roberto da Costa / Sunspot: Ένας 14χρονος Βραζιλιάνος που απορροφά την ηλιακή ακτινοβολία και μπορεί με αυτή να γίνεται άτρωτος και να εκπέμπει ενεργειακές ρίπες.

– Τη Rahne Sinclair / Wolfsbane: Ένα 13χρονο κορίτσι, ιδιαίτερα προσκολλημένο στην Καθολική Εκκλησία, με καταγωγή από τη Σκωτία. Μπορεί να μεταμορφώνεται σε λύκο και σε λυκάνθρωπο.

 

Στην πορεία (και μετά τον θάνατο της Κάρμα) στην ομάδα προστέθηκαν:

– Ο Douglas Ramsey / Cypher: Ένα αγόρι που μπορεί να μάθει και να επικοινωνεί σε οποιαδήποτε γλώσσα, είτε αυτή είναι ανθρώπινη είτε εξωγήινη είτε ηλεκτρονικός κώδικας.

– Η Amara Juliana Olivians Aquilla / Magma: Μια νεαρή Ιταλίδα που μπορεί να ελέγχει το μάγμα και τη λάβα.

– Ο Warlock: Ένα μέλος εξωγήινης φυλής που συνδυάζει στη μορφή της βιολογικά και μηχανικά-ηλεκτρικά στοιχεία.

– Η Illyana Rasputin / Magik: Πρόκειται ίσως για τον πιο ενδιαφέρον μέλος της ομάδας. Είναι η μικρή αδερφή του γνωστού Ρώσου υπερήρωα Colossus. Η βασική της δύναμη είναι η τηλεμεταφορά μέσω δίσκων-πυλών που μπορεί να ανοίξει. Ωστόσο σε νεαρή ηλικία η Illyana απήχθη από τον Belasco, τον άρχοντα ενός παράλληλου κόσμου, γεμάτου δαίμονες. Παρόλο που η απαγωγή της διήρκεσε μόλις λίγα δευτερόλεπτα (στον χρόνο της δικής μας πραγματικότητας), στο εναλλακτικό σύμπαν πέρασαν χρόνια. Η Illyana έτσι μπήκε στην πραγματικότητα του Limbo παιδί κι επέστρεψε στη Γη έφηβη. Κατά την παραμονή της εκεί απέκτησε μυστικιστικές δυνάμεις, ενώ “έσπασε” ένα κομμάτι της ψυχής της και το σφυρηλάτησε σε ξίφος φωτός, το οποίο αποτελεί και το βασικό της όπλο.

 

Το κόμικ απέκτησε γρήγορα φανατικό κοινό, δεδομένου ότι οι ιστορίες του συνδύαζαν την υπερωική περιπέτεια με την ενηλικίωση. Οι ήρωες εκτός από δυνάμεις είχαν και πάθη, εφηβικούς έρωτες, διαφωνίες και απολαυστική αρκετές φορές αδεξιότητα.

Η πρώτη σειρά ολοκληρώθηκε στο 100ό τεύχος που εκδόθηκε το 1991. Η σειρά λανσαρίστηκε εκ νέου το 2003 και το 2004, με διαφορετικές δημιουργικές ομάδες, όμως δεν είχε μεγάλη διάρκεια.

Τον Νοέμβριο του 2019 η Marvel εξέδωσε τον τέταρτο κύκλο των Νέων Μεταλλαγμένων, στον οποίο εμφανίζεται όλο το ρόστερ της ομάδας.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα