Ο Αλέν Ντελόν ήθελε να θανατωθεί ο σκύλος του και να ταφούν μαζί

Διαβάζεται σε 4'
Αλέν Ντελόν
Αλέν Ντελόν AP Photo

Η οικογένεια του Αλέν Ντελόν αποφάσισε να αψηφήσει την επιθυμία του εκλιπόντος σταρ και να μην θανατώσει τον σκύλο του προκειμένου να ταφεί μαζί του

Οργή έχει προκαλέσει η επιθυμία του εκλιπόντος Γάλλου ηθοποιού, Αλέν Ντελόν, να θανατωθεί το αγαπημένο του σκυλί και να ταφεί μαζί του.

Η παραπάνω επιθυμία απορρίφθηκε από τα παιδιά του, μετά από αντιδράσεις ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων.

Ο ηθοποιός, που πέθανε σε ηλικία 88 ετών την Κυριακή, είχε δηλώσει ότι επιθυμούσε το σκυλί του, ένα Βελγικό Μαλινουά 10 ετών με το όνομα Λούμπο, να «κοιμηθεί» και να ταφεί μαζί του στο νεκροταφείο του σπιτιού του στο χωριό Ντούσι, στο Λουαρέ, όπως αναφέρει ο Guardian.

Την Τρίτη, μετά από την έκφραση ανησυχίας ακτιβιστών για την πιθανότητα να θανατωθεί ένα υγιές ζώο, και αφού προσφέρθηκαν να βρουν ένα νέο σπίτι για το σκυλί, ανακοινώθηκε ότι ο Λούμπο θα ζήσει.

Το Ίδρυμα Μπριζίτ Μπαρντό ανέφερε ότι η κόρη του Ντελόν, Ανουσκά, επιβεβαίωσε πως η οικογένεια θα κρατήσει το σκυλί.

«Μόλις μίλησα στο τηλέφωνο με την Ανουσκά Ντελόν και μου είπε ότι ο Λούμπο είναι μέλος της οικογένειας και θα παραμείνει μαζί τους. Το σκυλί δεν θα θανατωθεί», δήλωσε εκπρόσωπος του ιδρύματος.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, προκαλώντας κάποια σύγχυση, το Ίδρυμα Μπριζίτ Μπαρντό είχε ανακοινώσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το σκυλί θα γλίτωνε, πριν διαγράψει τις αναρτήσεις.

Η SPA ήταν ανάμεσα σε πολλές οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων που είχαν εκφράσει ανησυχία για την επιθυμία του Ντελόν να θανατωθεί το σκυλί του. Σε ανάρτησή της, η SPA έγραψε: «Η ζωή ενός ζώου δεν πρέπει να εξαρτάται από αυτή ενός ανθρώπου. Η SPA είναι ευτυχής να αναλάβει τον σκύλο του και να του βρει μια οικογένεια».

Στη Γαλλία δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει στους ιδιοκτήτες να θανατώνουν τα ζώα τους, αλλά η απόφαση για το αν θα εκτελεστεί αυτή η επιθυμία εναπόκειται στους ίδιους τους κτηνιάτρους.

Ο Αλέν Ντελόν είχε δημιουργήσει ένα παρεκκλήσι σε νεκροταφείο που περιέχει τα λείψανα τουλάχιστον 35 από τα σκυλιά του στους δασώδεις χώρους της κατοικίας του, La Brûlerie, 85 μίλια νοτιοανατολικά του Παρισιού, την οποία αγόρασε στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Εκεί, την Κυριακή, τα τρία του παιδιά, ο Anthony, 59 ετών, η Anouchka, 33 ετών, και ο Alain-Fabien, 30 ετών, ανακοίνωσαν ότι ο πατέρας τους πέθανε ειρηνικά με εκείνους στο πλευρό του. Ο Λούμπο, το σκυλί που υιοθέτησε ο Ντελόν από ένα καταφύγιο το 2014, συμπεριλήφθηκε στην ανακοίνωση των παιδιών για τον θάνατο του ηθοποιού.

«Ο Αλέν-Φαμπιέν, η Ανουσκά, ο Άντονι, καθώς και ο Λούμπο, με βαθιά θλίψη ανακοινώνουν τον θάνατο του πατέρα τους», ανέφερε η κοινή τους δήλωση.

«Είναι το σκυλί της τελευταίας μου περιόδου… Τον αγαπώ σαν παιδί», είχε πει ο Ντελόν στο Paris Match το 2018. «Είχα 50 σκυλιά στη ζωή μου, αλλά έχω μια ιδιαίτερη σχέση με αυτόν. Μου λείπει όταν δεν είμαι εκεί».

Πρόσθεσε επίσης: «Αν πεθάνω πριν από αυτόν, θα ζητήσω από τον κτηνίατρο να μας πάρει μαζί. Θα τον βάλει να κοιμηθεί στην αγκαλιά μου. Προτιμώ αυτό παρά να ξέρω ότι θα αφήσει τον εαυτό του να πεθάνει στον τάφο μου με τόση οδύνη».

Μετά από εκείνη τη συνέντευξη, η οργάνωση για την προστασία των ζώων 30 Million Friends καταδίκασε αυτό που αποκάλεσε «ευθανασία ευκολίας» ενός απόλυτα υγιούς σκύλου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο Λούμπο θα υιοθετούνταν.

«Αν έπρεπε να φύγει πριν από τον Λούμπο, το πιστό του Μαλινουά, και κανείς – κάτι που αμφιβάλλω – δεν ήταν σε θέση να φροντίσει τον σκύλο, το Ίδρυμα 30 Million Friends θα αναλάμβανε προφανώς το καθήκον να βρει κάποιον αξιόπιστο για να εξασφαλίσει την ευημερία του», είχε δηλώσει τότε η πρόεδρος του ιδρύματος, Ρέα Χουτέν.

Η κόρη του Ντελόν, Ανουσκά, ανάρτησε μια φωτογραφία του Λούμπο στο Instagram τον Ιούλιο του περασμένου έτους, συνοδεύοντάς την με το μήνυμα: «Όπου υπάρχει ένας δυστυχισμένος άνθρωπος, ο Θεός στέλνει ένα σκυλί. Ευχαριστούμε, Λούμπο, που ήσουν εκεί για τον κύριό σου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα