Ο Δικαστής

Ο Δικαστής

Ενα εν δυνάμει instant American classic αφήνει ανεκμετάλλευτη κάθε πιθανή ευκαιρία για να μείνει στην ιστορία, καταλήγοντας σε μια μίνι-σειρά σε συσκευασία ταινίας που κανείς δεν θα θυμάται – δυστυχώς ούτε για την οσκαρική ερμηνεία του Ρόμπερτ Ντιβάλ.

Ο επιτυχημένος δικηγόρος Χανκ Πάλμερ έχει απομακρυνθεί από την οικογένειά του και ζει στη Νέα Υόρκη. Ο απρόβλεπτος χαμός της μητέρας του τον αναγκάζει να επιστρέψει στο πατρικό του σπίτι στην Ιντιάνα και στην οικογένειά του: το μεγάλο του αδελφό τον οποίο άθελά του είχε τραυματίσει, το μικρό του αδελφό που έχει προβλήματα στην κοινωνικοποίησή του, αλλά και τον εφηβικό του έρωτα, τη Σαμ. Η επιστροφή του τελικά δεν είναι και τόσο προσωρινή, αφού ο πατέρας του, ο σκληρός δικαστής της πόλης, κατηγορείται για φόνο, και ο Χανκ καλείται να τον υπερασπιστεί.

Ο δικαστής στηρίζεται πάνω του, χωρίς άλλοθι ή ανάμνηση του τι ακριβώς συνέβη. Στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν την αλήθεια, αναγκάζονται να συνεργαστούν και ο στόχος τους πλέον δεν περιορίζεται στην αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά και στη σχέση τους, τη συγχώρεση, τη λύτρωση.

Το λάθος με τον «Δικαστή» είναι θεμελιώδες. Και ξεκινάει και τελειώνει από τον άνθρωπο που το σκηνοθετεί.

Μάθαμε για τα καλά μέσα στα χρόνια να μην κρίνουμε κανέναν σκηνοθέτη από τη φιλμογραφία του, αλλά ο Ντέιβιντ Ντόμπκιν των «Shanghai Knights», «Wedding Crashers» και «The Change-Up» έρχεται να επιβεβαιώσει με τον καλύτερο τρόπο το «δείξε μου τις ταινίες που έχεις κάνει για να σου πω τι έχει πάει στραβά με το πιο φιλόδοξό σου σχέδιο».

Μέτριος (προς το κακό) σκηνοθέτης που ακόμη και στις genre κωμωδίες του δεν υπήρξε ποτέ αρκετά… αστείος, ο Ντόμπκιν χρεώνεται εδώ εκτός από τη σκηνοθεσία και τη σύλληψη της ιστορίας μιας ταινίας που θα ήθελε να είναι μια κλασική αμερικάνικη εποποιία που με όχημα μια οικογένεια σε σημείο μηδέν θα σχεδίαζε από την αρχή το χάρτη της λάθος διαδρομής του αμερικανικού ονείρου, την αλήθεια που όσο κι αν πονάει βρίσκεται στο παιδικό σου δωμάτιο στο σπίτι των γονιών σου και την επιστροφή στη καθαρότητα της ανθρώπινης συνείδησης που έχει ισοπεδωθεί από το σύγχρονο κυνήγι μιας πλαστής υλικής ευτυχίας…

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου και δείτε τρέιλερ στο fix.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα