Ο φιλάνθρωπος Τζορτζ Κλούνεϊ

Ο φιλάνθρωπος Τζορτζ Κλούνεϊ

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ τιμήθηκε σε φιλανθρωπικό γκαλά για τις ακτιβιστικές του δραστηριότητες και τραγούδησε με τον Νιλ Ντάιμοντ

Επιμέλεια: Πόλυ Λυκούργου

Οσκαρικός ηθοποιός πλέον, σκηνοθέτης, παραγωγός, πολιτικοποιημένος Δημοκρατικός, ακτιβιστής και φιλάνθρωπος. Χθες το βράδυ ο Τζορτζ Κλούνεϊ τιμήθηκε σε φιλανθρωπικό γκαλά. Έχουμε ανάμικτα συναισθήματα…

Ένας ηθοποιός που ξεκινά από την τηλεόραση και γίνεται Χολιγουντιανός σταρ στα 35 του γιατί όλη η υφήλιος τον θεωρεί σέξι, παραμένει σ’ αυτό το κουτάκι ενδιαφέροντος. Εκτός αν είναι ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Τρία χρόνια μετά το πέρασμά του στο σινεμά τον βρίσκουμε να παρουσιάζει τολμηρές δουλειές με τους αδελφούς Κοέν, τον Ντέιβιντ Ο Ράσελ και τον Στίβεν Σόντερμπεργκ, ένα (τηλεοπτικό, real time) σκηνοθετικό ντεμπούτο που συζητιέται, κι ένα κινηματογραφικό που τον καθιερώνει.

Από τότε όλα είναι μία περίεργη, χολιγουντιανή ιστορία. Από την μία τα εξώφυλλα του People και η γυναικεία υστερία για την προσωπική του ζωή, καλά κρατούν.

Από την άλλη, εκείνος να σπάει τη φόρμα με δύσκολους για το ρεπερτόριό του ρόλους, οσκαρικές υποψηφιότητες και ένα κοινωνικοπολιτικό προφίλ που δεν μπορείς στ’ αλήθεια να αντιπαθήσεις – ακτιβισμός, ανθρώπινα δικαιώματα, μία συνεχή προσπάθεια να αφυπνίσει την αμερικανική κοινωνία για τον εμφύλιο στο Νταρφούρ.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο Flix

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του ”ντουέτου” Νιλ Ντάιμοντ-Τζορτζ Κλούνεϊ

Διαβάστε ακόμα:

* Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Ζαν Ντιζαρντέν μαζί σε ταινία! Λέτε να κάνει εισιτήρια;

* Ο Τζορτζ Κλούνεϊ (συνεχίζει να) υποστηρίζει τον Ομπάμα!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα