Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ ισοφάρισε τον standing ovation ρεκόρ του Γιώργου Λάνθιμου -πόσο διήρκεσε

Διαβάζεται σε 2'
Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ ισοφάρισε τον standing ovation ρεκόρ του Γιώργου Λάνθιμου -πόσο διήρκεσε
To Room Next Door είναι η πρώτη μεγάλου μήκους, αγγλόφωνη ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Invision/AP Joel C Ryan

Στο Φεστιβάλ της Βενετίας το κοινό χειροκροτούσε όρθιο τον Πέδρο Αλμοδόβαρ για χρόνο ρεκόρ που είχε απολαύσει πέρυσι ο Γιώργος Λάνθιμος.

O Πέδρο Αλμοδόβαρ είχε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Το Room Next Door που ασχολείται με το θάνατο και τη ζωή είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη, στα αγγλικά.

Όπως γράφει ο Θοδωρής Δημητρόπουλος «η ταινία ακολουθεί δύο γυναίκες που παλιά ήταν πολύ κοντινές φίλες, δουλεύοντας μαζί για χρόνια. Η Τζούλιαν Μουρ είναι η Ίνγκριντ, συγγραφέας που μόλις έχει βγάλει και νέο βιβλίο. Σε ένα event σε βιβλιοπωλείο, συμβαίνει ένα χαριτωμένο περιστατικό: Μια κοπέλα στην ουρά, ζητάει από την Ίνγκριντ να υπογράψει το βιβλίο για να το κάνει δώρο στην κοπέλα της και διστακτικά προσθέτει, «γράψε αν μπορείς και “δε θα ξανασυμβεί”».

 

Το κοινό του πρόσφερε standing ovation διάρκειας 17 λεπτών. Είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια που έχει καταγραφεί για το 2024.

Τα 17 λεπτά είναι και η πέμπτη μεγαλύτερη διάρκεια standing ovation που έχει καταγραφεί ιστορικά.

Στο Νο1 της λίστας βρίσκονται από το 1994 τα 68 λεπτά της αποθέωσης που γνώρισαν οι Μάσιμο Τροΐζι και Μάικλ Ράντφορντ, σκηνοθέτες του Il Postino, στο ίδιο Φεστιβάλ (της Βενετίας).

Ακολουθούν τα 22 λεπτά του Μοχάμεντ Κιραντίς για το Λαβύρινθο του Πάνα, στο Φεστιβάλ των Καννών. Στο ίδιο φεστιβάλ το 2006 οι θεατές χειροκροτούσαν όρθιοι τον Μάικλ Μουρ, για το Fahrenheit 9/11 επί 20 λεπτά, διάρκεια που ‘κράτησε’ και το standing ovation που απήλαυσε την ίδια χρονιά στο ίδιο μέρος ο Κριστόφ Μπαρατιέ, σκηνοθέτης της ταινίας «Παιδιά της Χορωδίας».

Το 2023 ο κόσμος που ήταν στην αίθουσα που προβλήθηκε το Poor Things στο Φεστιβάλ της Βενετίας, αποθέωσε επί 17 λεπτά τον Γιώργο Λάνθιμο, ‘επίδοση’ που έπιασε φέτος και ο Αλμοδόβαρ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα