Ο πραγματικός λόγος για το σοκ του Rickman στο ‘Πολύ σκληρός για να πεθάνει’

Ο πραγματικός λόγος για το σοκ του Rickman στο ‘Πολύ σκληρός για να πεθάνει’

Η εξήγηση πίσω από τη ρεαλιστικότατη ερμηνεία του Alan Rickman στη σκηνή του θανάτου του χαρακτήρα του στο "Πολύ σκληρός για να πεθάνει" (Vids)

Ο Alan Rickman, ένας πραγματικά χαρισματικός και ταλαντούχος ηθοποιός πέθανε τη χρονιά “που πήρε τους διασήμους”, το 2016.

Ο ηθοποιός, που αγαπήσαμε ως Severus Snape στις ταινίες Harry Potter είχε πρωταγωνιστήσει στο “Πολύ σκληρός για να πεθάνει” του 1988, όπου έκανε και το κινηματογραφικό του ντεμπούτο σε ηλικία 41 ετών! Στην ταινία υποδύθηκε τον Hans Gruber, έναν από τους πιο εμβληματικούς κακούς στην ιστορία του χολιγουντιανού σινεμά.

Στην ιστορία έχει μείνει η έκφραση του Rickman στην πτώση του ήρωα που ενσάρκωνε.

Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι πως η έκφραση του ηθοποιού στην πτώση του Gruber είναι ολότελα αληθινή.

Ο ίδιος θα έπεφτε σε έναν τεράστιο αερόσακο από τα 25 μέτρα και το σήμα θα δίνονταν στο 1,2,3. Για να πετύχουν όμως μια όσο το δυνατόν πιο αυθεντική έκφραση οι υπεύθυνοι τον έριξαν στο… 1.

Επίσης, ο πύργος του Nakatomi Plaza είναι στην πραγματικότητα τα γραφεία της 20th Century Fox. Οι παραγωγοί δηλαδή γύρισαν πλάνα της ταινίας στα ίδια τους τα γραφεία.

Οι πιο σπουδαίες ερμηνείες του Rickman:

Ο Alan Rickman διακρίθηκε στο θέατρο μιας και ήταν μέλος του περίφημου θιάσου Royal Shakespeare Company, ενώ ένας από τους πιο καθοριστικούς ρόλους της καριέρας του ήταν αυτός του “Υποκόμη ντε Βαλμόντ” στις “Επικίνδυνες Σχέσεις” του Κρίστοφερ Χάμπτον, διασκευή του επιστολικού μυθιστορήματος του Λακλό, που παρουσιάστηκε στο Μπρόντγουεϊ το 1985 και του χάρισε μία υποψηφιότητα για το βραβείο Τόνι.

Κέρδισε ένα βραβείο BAFTA, μια Χρυσή Σφαίρα, ένα βραβείο EMMY κι ένα Screen Actors Guild Award, για τους ρόλους του σε κινηματογράφο και τηλεόραση.

Πέθανε στις 14 Ιανουαρίου 2016 στο Λονδίνο, σε ηλικία 69 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα